Kibbeh Tarifi (Arap Mutfağı) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kibbeh Tarifi (Arap Mutfağı)Kibbeh Tarifi (Arap Mutfağı) Malzemeler: 1 su bardagi ince bulgur 450 gr koyun kiymasi 1 su bardagi domates salçasi 5 çorba kasigi limon suyu 1 çay kasigi kirmizi pul biber 0,5 çay kasigi kimyon 1 çorba kasigi susam 3 çorba kasigi tereyag 2 çorba kasigi ayçiçek yagi tuz-karabiber Iç Malzemeleri: 1 adet sogan 350 gr koyun kiymasi 1 kahve finceni ceviziçi 1 kahve fincani çam fistigi 0,5 çay kasigi tarçin 1-2 dis karanfil Kimyon ve kisnis karisimi 1 çorba kasigi zeytinyagi tuz-karabiber Yapilisi: Yarim su bardagi ilik su ve limon suyunda domates salçasini eritin Bulguru ilave edip, 20 dakika dinlendirin Kiyma ve baharatlari ekleyip, elastiki kivama gelinceye kadar buzdolabinda yaklasik 2 saat bekletin Bu sirada sogani kiyip, yagda pembelestirin Kiymayi ekleyip, orta ateste kavurun Atesten aldiktan sonra, baharatlari ve ceviziçi ve sam fistigini ekleyin Tereyagini siviyagda eritinBir kasik yagla yaglanmis firin tepsisine yagli kagit serin, hamurun yarisini açin, iç malzemeyi serin Kalan hamuru üzerine yayinBiçakla ince çizgiler halinde baklava deseni verip, susam serpin ve 200 C'de 30-35 dakika pisirin *Cacıkla servis yapın |
|