Domatesli Tartölet Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Domatesli Tartölet TarifiDomatesli Tartölet Tarifi 125 Gr Sana Hamurişi 3 Yemek Kaşığı yoğurt 1 Demet maydanoz 12 Yemek Kaşığı un 1 Paket kabartma tozu 200 gr beyaz peynir 1 Tutam tuz Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım İçine eritip ılıttığımız Teremyağını, yoğurdu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım Hamuru merdane yaradımıyla 1/2 cm kalınlığında açalım Tek kişilik tartölet kapılarını yan yana dizerek hamuru kalıpların üzerine yatıralım Hamurun üzerinden merdaneyi bir kez yuvarlayarak tartölet kalıplarıın ağız kısmı şeklinde kesilip çıkmasını sağlayalım Kenarlardan çıkan parçaları yeniden yoğurup kullanmak üzere bekletelim Tartölet kalıplarının iç kısmını Teremyağınla yağlayıp un serpelim İçine yuvarlak şekildeki hamurları parmak uçlarımızla bastırarak yerleştirelim Hamurun taban kısmına çatalla sık delikler açalım Önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında hamur kenarları hafifçe pembeleşene kadar pişirelim Fırından çıkardıktan sonra içlerine peynirli karışımlara doldurup domateslerle süsleyerek servis yapalım |
|