Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
faydalari, kuruyemislerin

Kuruyemislerin Faydalari

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuruyemislerin Faydalari



Kuruyemislerin Faydalari

Geleneksel sofraların vazgeçilmezi kuruyemiş sadece tadıyla değil sağlığımıza faydalarıyla da dikkat çekiyor

AY ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI
- Kolesterolü düşürür
- Damar sertliğini giderir
- Kır işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir
- Cinsel arzuyu artırır
- Kalp ve sinir hastalıklarını önler
- İdrar söktürür
- Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir



BADEMİN FAYDALARI
- Sinirleri güçlendirir
- Göğüs hastalıklarını önler
- Beden ve zihin yorgunluğunu giderir
- Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur
- Böbrek ve idrar yolları iltihaplarını iyileştirir
- Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır
- Kolestrolü düşürür Kalp krizi riskini azaltır
- Her gün 42 gr badem veya fındık tüketimi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır
- Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır
- Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir
- Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir
- Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir



BEYAZ LEBLEBİNİN FAYDALARI
- Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır
- Tokluk hissi verir Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır
- Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır
-Anne sütünü artırır



CEVİZİN FAYDALARI
- Kanda kolesterolün yükselmesini önler
- Beynin çalışmasını güçlendirir
- Çocukların okul performansları ve hatırlama yetileri arttırmak için gereklidir
- İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır
- Ceviz yenmesi, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur
- Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür Ayrıca içerdiği alfalinoleik asit ile omega 3 yağ asitleri, damar
tıkanmalarını önler
- Yapılan araştırmalar, düzenli ceviz yiyen kişilerde koroner damar hastalıklarına yakalanma riskinin önemli oranda azaldığını göstermektedir
- Kansızlığı önler
- Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür
- Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur
- Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir
- Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önler
- Potasyum açısından oldukça zengindir Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir
- Safra kesesinde taş oluşumunu engellediği saptanmıştır



KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI
- Böbrekleri güçlendirir
- Böbrek, mesane iltihaplarını önler
- İdrar yollarında oluşan hastalıkları giderir
- Bağırsak kurtlarını düşürür
- Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır



KAJU FISTIĞININ FAYDALARI
- Çinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir, büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler
- İçerdiği minerallerden magnezyum (276 mg/100 gr) kemik ve sinir dokusunu besler, kasların çalışmasını düzenler, kalp atışlarını düzenler
- Kansızlığın önemli rahatsızlıklara yol açtığı hamile ve çocuklarda D vitamini içeriği ile eksikliği giderir, kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir
- Özellikle gebelikte takviyesi gereken demir (6,43 mg/100 gr) mineralini içerir
- İçerdiği selenyum ile vücudu çeşitli hastalıklardan korur,şeker hastalığının gelişimini engeller,kansere karşı direnci arttırır
- İçerisinde bulunan potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir Kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler
gösterir



KURU KAYISININ FAYDALARI
- Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır
- Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar
- Kemiklerin düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar
- Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur
- Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar
- Böbreklerde taş oluşumu riskini azaltır
- Üreme sistemi üzerinde önemli rolü bulunup, cinsel gücü artırmaktadır
- Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir
- Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar
- Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar
- Potasyum oranı yüksek olması nedeniyle kalp yetmezliği,böbrek hastalıkları,hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir
- Saf karbonhidrat içerdiğinden hazır enerji kaynağıdır
- Ciltteki pürüzleri gidererek daha düzgün ve canlı görünüm sağlar
- Kayısı A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır



KURU HURMANIN FAYDALARI
- Hurma, zihni ve bedeni gelişmeyi sağlar
- Kansere karşı koruyucudur, öksürüğü keser, boğaz ağrısını, bronşiti ve soğuk algınlığını giderir
- Kemik hastalıklarında faydası ise yadsınamaz
- Mineraller açısından oldukça zengindir İçeriğinde kalsiyum potasyum demir, B vitamini bulunmaktadır



KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI
- Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği
bulunmaktadır
- Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir
- Protein ve karbonhidrat kaynağıdır A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini
içerir Günlük kalsiyumun 1/5ini ve demirin ise 1/3ünü karşılar Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder
- Karaciğer zafiyetine, öksürüğe, bronşite iyi gelir
- Unutkanlığı azaltıcı etkileri olduğu gölemlenmiştir
- Diş çürümelerini engeller
- Üzümde yüzde 20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır Bu özelliği ile bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır
- Gıda şekli anne sütüne benzer
- Üzümdeki bol demir kan yapar



KURU İNCİRİN FAYDALARI
- Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir
- Hamilelerde ve çocuklarda kemik gelişimini sağlar
- Yaşlılarda kemik erimesini önler
- İçerdiği protein ile hücreleri tamir eder ve yeniler
- Zengin demir minerali ile kanı güçlendirir
- Kemik hastalıklarında ve gelişim bozukluklarında olumlu etkileri gözlemlenmiştir
- Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı, bağırsaklarda toksik maddelerin atılması, kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesi, şeker hastalıklarında kan
şekerinin hızla yükselmesini önler



LEBLEBİNİN FAYDALARI
- Anne sütünü artırır
- Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır
- Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır
- Tokluk hissi verir Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır



PATLAMIŞ MISIRIN FAYDALARI
- Mısır lifli bir besindir Bu yüzden kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar ve kabızlığı önler, alınan posa miktarı artıkça koroner kalp hastalığı
riski de azalır
- İçerdiği yüksek karbonhidrat miktarı sayesinde enerjinize enerji katar
- Mısırda protein, kalsiyum, demir , fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur



TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI
- Kahvenin içerdiği kafein maddesi, sinir sistemini uyarıp zihinsel aktiviteyi güçlendirir
- Uyuşukluğu giderip enerji verir ve uyanık kalmayı sağlar
- Yapılan araştırmalar günde 6 fincan kahve içen 55 yaşındaki bir kişinin düşünme potansiyelinin içmeyenlere oranla 6 kat daha fazla olduğunu gösteriyor
- Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az diş çürüğünün olması, bir başka dikkat çekici araştırma sonucu
- Kahve içtikten sonra organizmada ani değişiklikler oluyor Tüm vücut ani bir enerji akımı ile doluyor Bu enerji çocuklarda 3, yetişkinlerde ise 5-7 saat
sonra azalmaya başlıyor Tüm bu olumlu yönlerine rağmen kahveyi çok fazla tüketmemekte fayda var
- Araştırmalar günde iki fincan kahvenin kolon kanseri riskini yüzde 25, safra kesesinde taş riskini yüze 45 azalttığını gösteriyor Ancak kahvenin çok fazla
tüketilmesi yüksek
- Kanser riskini azaltıyor: Norveçte yapılan bir araştırma ,meyve ve sebzeden bile daha çok antioksidan içerdiğini ortaya koymuştur
- Alzheimeri önlüyor Portekizde 2002 yılında yapılan araştırmaya göre kafein beyni zinde tutuyor



TUZLU FISTIĞIN FAYDALARI
- Cinsel arzuyu artırır
- Zihinsel ve bedensel yorgunluğu alır
- Böbrek ve safrakesesi ağrılarını hafifletir
- Göğsü yumuşatır, öksürük söktürür
- Yalnız olarak yenmeli, portakal, elma, armut gibi meyve veya sebzelerle tüketilmemelidir




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.