Helise Tarifi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Helise Tarifi TarifiHelise Tarifi Yapılışı Mazemeleri Malzemeler 2 kg süt danası eti 1 kg dövme 4 parça kuzu kemik Yapılışı 1 kg dövme bir gece önceden su dolu plastik bir kapta ıslatılmaya bırakılır 2 kg dana eti sudan geçirilerek kanı akıtılır 2 kg et, iri parçalara ayrılarak içerisine 4 parça kuzu kemiği, üzerini 3 parmak geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek orta ocak ateşte, düdüklü tencerede 1 saat pişirilir Bir gece önceden ıslatılmaya bırakılan dövmelerin beyaz suyu çıkana kadar yıkanıp süzülür Yüksek ocak ateşte üzerini 2 parmak su geçecek kadar dövmeler eklenir, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek kaynamaya bırakılır Kaynayıp suyunu çeken dövmeler düdüklü tencerede pişirilmiş olan etler ile aynı tencereye konulur ve dövülür Yemeğin pişmesi çok önemlidir Dövmenin kolay olabilmesi yemeğin tadı içindir Dövme işlemi tokmakla yapılır; eğer tokmağınız etlere yapışıyor ise tokmağın ucu ıslatılır Tane tane bir görüntü olmaması gerekir Lezzet vermesi açısından etlerin piştiği tenceredeki et suyundan 1 kaşık alınarak dövme işlemi devam eder Dövme işlemi tamamlandıktan sonra dinlenmeye bırakılır Dinlendirilen yemeğimiz servis tabağına alınarak 3 kaşık tereyağı eritilir Yağ için çukurlar açılan heliseye, tereyağı ve karabiber eklenerek servis edilebilir |
|