|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çorbası, kesme, sarımsaklı, tarifi, yapılır, yapılışı |
![]() |
Sarımsaklı Kesme Çorbası Yapılışı ! Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarımsaklı Kesme Çorbası Yapılışı ! Nasıl Yapılır TarifiSarımsaklı Kesme Çorbası Tarifi Yapılışı ! Yapılışı Mazemeleri Malzemeler: 2 su bardağı un Yarım tatlı kaşığı tuz 1 adet küçük boy yumurta Aldığınca ılık su TERBİYE SOSU İÇİN 1,5 su bardağı yoğurt 5 diş sarımsak HAŞLAMAK İÇİN Sıcak su Tuz 1 çorba kaşığı fındık yağı ÜZERİ İÇİN Tereyağı Yapılışı: Öncelikle kesmeleri hazırlamak için; un yoğurma kabına elenip, tuz ile harmanlanarak ortası havuz şeklinde açılır ve yumurta kırılıp ılık su ilavesi ile sert kıvamlı bir hamur yoğrulur ![]() Elde edilen hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır ve her beze bol bol unlanarak çok kalın yada çok ince kalmayacak şekilde açılır ![]() ![]() ![]() Haşlanıp ocaktan alınan kesmeler bir kenarda soğumaya bırakılır ![]() Bu esnada yoğurdun içerisine havanda dövülmüş sarımsaklar eklenip karıştırılır ve parmak dayanacak sıcaklığa gelmiş çorbanın içerisine hızlıca çırparak eklenir ![]() Küçük bir tavada tereyağı eritilip, çorbanın üzerine gezdirilir ve sıcak sıcak servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|