![]() |
Yumurtalı Pazı Mıhlaması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurtalı Pazı Mıhlaması Tarifi1 kg ![]() 3 adet kuru soğan 5 adet yumurta 100 gr margarin Tuz Karabiber ÜZERİ İÇİN: 2 çorba kaşığı sıvıyağ Kırmızı pul biber Pazıları ayıklayıp yıkadıktan sonra, tuzlu suda sap kısımları yumuşayıncaya kadar haşlayıp, suyunu süzelim ![]() İnce kıydığımız soğanları, margarinde pembeleştirelim ![]() İri iri doğradığımız pazıları ilave edip biraz daha kavurduktan sonra, yeterince tuzunu ve karabiberini katalım ![]() Yumurtaları sarıları patlayacak kadar çırptıktan sonra, pazıların üzerine gezdirerek dökelim ve kısık ateşte 1-2 defa karıştırarak, yumurtaları pişirelim ![]() Ocaktan indirip servis tabağına koyduktan sonra, üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağda yaktığımız kırmızı pul biberi serperek, servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|