![]() |
Evde Yoğurt Yapımı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Yoğurt Yapımı TarifiEvde Yoğurt Yapımı Tarifi 1 kilo süt 2 çorba kaşığı yoğurt mayası 1-2 çay kaşığı toz şeker Hazırlanışı Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa gelinceye kadar soğutulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Evde Yoğurt Yapımı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Yoğurt Yapımı TarifiEvde Yoğurt Yapımı Tarifi Sütü akşamdan kâseye koyup sabahleyin üstünden kaymağını alarak bir kez kaynattıktan sonra indiriniz ya da halis sütü tencereye koyup kuvvetli ateşte dibi tutmaması için karıştıra karıştıra sallayarak 4 - 5 taşım kaynatıp ateşten çekiniz, ya da iyi yoğurt yapmak için dörtte üçü kalıncaya dek iyice kaynatıp indiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Sıcak havalarda yuvaya ateş koymak gereksizdir, kendi ısısı yeterdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Evde Yoğurt Yapımı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Yoğurt Yapımı TarifiYoğurdu yemeyeniniz yoktur ![]() ![]() ![]() Yoğurdun tarihçesine gelince; sütü mayalama yoluyla hem değerlendirme hem de daha dayanıklı besinlere dönüştürme yöntemleri Asya, Ortadoğu ve Güneydoğu Avrupada binlerce yıldır biliniyor ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurt bayramı Anadoludaki yaygın geleneklerden biri de yoğurt bayramıdır ![]() ![]() ![]() Yoğurt nedir? Yoğurt, en az 90 derecede ısıtılıp, mayalanma derecesine kadar soğutulmuş sütün, yoğurt mayası katılarak laktik asit mayalanmasına tabi tutulmasıyla elde edilen bir süt ürünüdür ![]() ![]() ![]() Lezzeti, besin değeri, çeşitliliği, yapımı ve daha pek çok detaylı bilgiyle yoğurt konusunda sayfalarca yazı yazılabilir ![]() İyi bir yoğurt nasıl olmalı? Her şeyden önce kendine özgü lezzet ve aroması korunmalı, hafif ekşimtırak olmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ev yapımı yoğurt 2 litre sütü kaynatın ve yoğurdu yapmak istediğiniz kabın içerisine aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|