![]() |
Balıklı Omlet Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balıklı Omlet TarifiBalıklı Omlet Tarifi 6 yumurta 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 125 gr balık (haşlanmış, ayıklanmış ve doğranmış) 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı soğuk su Küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı yağ koyup kızdırınız ![]() ![]() ![]() Yumurta, tuz, biber ve suyu, orta boy bir kasede çatalla iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı düz olarak yeniden ateşe oturtup, dibinin yeniden biraz tutması için bekleyiniz ![]() Balıkları omletin yarısının üstüne boşaltıp tavayı öne doğru eğerek, spatulayla omletin öteki yarısını yarım daire biçiminde, balıkların üstüne katlayınız ![]() Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydırınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|