Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
labne, sefası, tarifi

Labne Sefası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Labne Sefası Tarifi



Labne Sefası Tarifi

5-6 tane orta boy kabak
1/2 kg kıyma
1 adet orta boy soğan
tuz
kimyon
karabiber
toz biber
2 su bardağı süt
bir paket labne
bir çorba kaşığı un
1/2 çorba kaşığı tereyağı

Kabaklarımızı alacalı şekilde soyduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruzortalarını hafıfce oynuduktan sonra tuzlu suda çok dağılmıycak şekilde haşlayıp,önceden yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz
İçi için soğanlarımızı ince ince kıyıp tavada hafif yağda pembeleşene kadar kavurup kıymalarımızı ilave ediyoruzSoğanlarla kıymalar özleştikten sonra baharatlarınıda ilave edip ocaktan alıyoruz; kıymalı harcımızla kabaklarımızın içlerini dolduruyoruz
Üzeri için;tereyağı süt, tuz, unu ilave edip beşamal sos hazırlıyoruz indirmeye yakın labnemizide ekliyoruzHazırladığımız bu sosla kabaklarımızın üstünü kapladıktan sonra üstleri kızarana dek fırında pişiriyoruz

Not: Sade yemekten hoşlanmayanlar dilerlerse kabakları haşladıkları suyun bir kısmına bir kaşık birber salçası ilave edip bu soslada pişirebilirler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.