Labne Sefası Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Labne Sefası TarifiLabne Sefası Tarifi 5-6 tane orta boy kabak 1/2 kg kıyma 1 adet orta boy soğan tuz kimyon karabiber toz biber 2 su bardağı süt bir paket labne bir çorba kaşığı un 1/2 çorba kaşığı tereyağı Kabaklarımızı alacalı şekilde soyduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruzortalarını hafıfce oynuduktan sonra tuzlu suda çok dağılmıycak şekilde haşlayıp,önceden yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz İçi için soğanlarımızı ince ince kıyıp tavada hafif yağda pembeleşene kadar kavurup kıymalarımızı ilave ediyoruzSoğanlarla kıymalar özleştikten sonra baharatlarınıda ilave edip ocaktan alıyoruz; kıymalı harcımızla kabaklarımızın içlerini dolduruyoruz Üzeri için;tereyağı süt, tuz, unu ilave edip beşamal sos hazırlıyoruz indirmeye yakın labnemizide ekliyoruzHazırladığımız bu sosla kabaklarımızın üstünü kapladıktan sonra üstleri kızarana dek fırında pişiriyoruz Not: Sade yemekten hoşlanmayanlar dilerlerse kabakları haşladıkları suyun bir kısmına bir kaşık birber salçası ilave edip bu soslada pişirebilirler |
|