Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hurma, italya, pastırmalı, sarması

Pastırmalı Hurma Sarması (İtalya)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Hurma Sarması (İtalya)



Pastırmalı Hurma Sarması (İtalya)

10 ince kepek ekmeği dilimi (kabukları alınmış)
10 taze hurma (ortadan ikiye kesilip çekirdekleri çıkarılmış)
20 ince dilim pastırma (çemeni ayıklanıp, uzunlamasına ikiye kesilmiş)
1 tatlı kaşığı süzme bal
maydanoz yaprakları (süsleme için)
Domatesli harç:
300 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra küp biçiminde doğranmış)
1 tatlı kaşığı salça
1 arpacık soğanı (ince kıyılmış)
1 defne yaprağı
bir tutam taze çekilmiş karabiber

Domatesli sosu hazırlamak için, domatesler, salça, arpacık soğanı, defne yaprağı ve karabiberi küçük bir tencereye koyun Tencereyi kısık ateşe oturtup, arada bir karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin Sonra tencereyi, ateşten alıp, bir kenara bırakın
Önce fırınınızı 200 °Ca (6'ya) ısıtın Ekmek dilimlerini tezgâhta merdaneyle hafifçe bastırarak yassıltın Her dilimi, uç uca konmuş 2 hurmanın uzunluğuna eşit ende dikdörtgen parçalar halinde kesin Bu parçalardan her birinin üstüne, tenceredeki domatesli sostan ince bir tabaka sürüp,2 yarım hurmayı uç uca sıkıca sarın ve ruloyu 2 hurmanın bitişme yerinden keserek ikiye bölün Bu 2 parçadan birini 1 pastırma dilimine sarıp (ekmeğin kıvrılma çizgisi içte kalmalıdır), 2 uzun kürdan ya da küçük şiş geçirin Sonra bu parçayı da iki kürdanın tam ortasından keserek 2 sarma dilimine ayırın Bu işlemleri 40 sarma dilimi elde edinceye kadar tekrarlayın
40 sarma dilimini alüminyum folyo döşeli bir fırın tepsisine yerleştirin Balı küçük bir kapta ısıtıp, ısınınca ateşten alarak, bir fırçayla sarma dilimlerinin üstüne sürün Tepsiyi fırına sürüp, pastırmalar pişinceye kadar (7 - 8 dakika) pişirin Tepsiyi fırından alıp, sarma dilimlerini geniş bir tabağa çıkararak, maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra servis yapın

Not:Bu sarma dilimleri, hurma yerine sıcak suda yumuşatılmış kuru erik ya da taze kayısı kullanılarak değişik tadlarda hazırlanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.