![]() |
Fransız Türlüsü Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Türlüsü TarifiFransız Türlüsü Tarifi Marinad: 400 gr (2 su bardağı) tavuk suyu 100 gr ![]() 50 gr limon suyu 2 çorba kaşığı sirke 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 100 gr (1/2 su bardağı) zeytinyağı 1 tatlı kaşığı maydanoz Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Sebzeler: 2 küçük boy kereviz (her biri 4'e bölünmüş) 2 küçük boy pırasa (temizlenip, yıkanıp 2 cm boyunda kesilmiş) 2 yeşil dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılıp ince kıyılmış) 220 gr taze fasulye (kenarları ayıklanıp yıkanmış ve 2 cm boyunda kesilmiş) 8 küçük soğan (soyulup ortalarından 2'ye kesilmiş) 4 enginar göbeği (her biri 4'e bölünmüş) 4 sap maydanoz 2 limon (herbiri 4'e bölünmüş) Marinad malzemesini büyük bir tencereye koyunuz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp malzemeyi ince tel süzgeçten temiz bir tencereye süzünüz; tahta kaşığın arkasıyle ezerek malzemeyi iyice süzgeçten geçirip posasını atınız ![]() Marinadı içine süzdüğünüz tencereyi ağır ateşe koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuyunca, kaseyi alüminyum kağıtla örtüp 6 saat, arasıra karıştırarak buzdolabında bekletiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|