Fransız Sünger Keki Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Sünger Keki TarifiFransız Sünger Keki Tarifi 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış) 90 gr (3/4 su bardağı) + 2+1/2 çorba kaşığı un 4 yumurta (sarıları ve akları ayrılmış) 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 1 tatlı kaşığı vanilya esansı Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız 20 cm çevresi, 5 sm derinliği olan bir kek kalıbını 1/2 çorba kaşığı tereyağı ile yağlayınız, içine 2+1/2 çorba kaşığı un serpip, fazla ununu silkeledikten sonra bir kenara bırakınız Orta boy bir kasede yumurta sarılarını ve şekeri, bir tahta kaşıkla rengi beyazlaşıp koyulaşana kadar çırpınız Başka bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile kar haline getirin Madeni bir kaşıkla, kar haline gelmiş yumurta aklarını, şeker-yumurta sarısı karışımına 90 gr (3/4 su bardağı) unla aynı zamanda ekleyiniz Kalan 3+1/2 çorba kaşığı tereyağı ve vanilya esansını karıştırınız Bu karışımı kalıba boşaltıp fırına sürünüz 35-40 dakika, kek kabarıp hafif kahverengimsi olana kadar pişiriniz Kalıbı fırından alıp, keki kalıbın içinde 6-8 dakika bırakınız Sonra kalıbın iç kenarında çepeçevre bir bıçak gezdirip keki bir tabağa alt üst ediniz Bir saat soğuttuktan sonra sade olarak, üstüne pudra şekeri serperek yada ortadan kesip arasını krem şantiyi sürerek servis ediniz |
|