![]() |
Fransız Sünger Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Sünger Keki TarifiFransız Sünger Keki Tarifi 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış) 90 gr (3/4 su bardağı) + 2+1/2 çorba kaşığı un 4 yumurta (sarıları ve akları ayrılmış) 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 1 tatlı kaşığı vanilya esansı Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Orta boy bir kasede yumurta sarılarını ve şekeri, bir tahta kaşıkla rengi beyazlaşıp koyulaşana kadar çırpınız ![]() Başka bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile kar haline getirin ![]() ![]() Kalan 3+1/2 çorba kaşığı tereyağı ve vanilya esansını karıştırınız ![]() Bu karışımı kalıba boşaltıp fırına sürünüz ![]() ![]() ![]() Sonra kalıbın iç kenarında çepeçevre bir bıçak gezdirip keki bir tabağa alt üst ediniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|