![]() |
Yağlı Fransız Hamuru Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yağlı Fransız Hamuru TarifiYağlı Fransız Hamuru Tarifi 350 gr (3 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 250 gr tereyağı (küçük parçalara bölünmüş) 2 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış) 4-5 çorba kaşığı su Unu ve tuzu bir mermer tezgaha eleyip ortasını çukur yaparak, yağ ve yumurta sarılarını koyunuz ![]() Parmaklarınızın ucuyla yağ ve yumurta sarılarını zaman zaman sudan koyarak una yediriniz ![]() ![]() ![]() Hamurun üstünü yağlı kâğıtla örtüp 2 saat buzdolabında beklettikten sonra kullanınız ![]() Not: Yağlı Fransız hamuru, daha çok etli tartlarda kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
|