![]() |
Şekerli Fransız Hamuru Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şekerli Fransız Hamuru TarifiŞekerli Fransız Hamuru Tarifi 180 gr (1+1/2 su bardağı) un 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağI (oda sıcaklığında) 90 gr (3/4 su bardağı) pudra şekeri (elenmiş) 3 yumurtanın sarısı Unu bir mermer tezgaha eleyip ortasına çukur yaparak yağ, şeker ve yumurta sarılarını koyunuz ![]() ParmaklarmızIN ucuyla yağ, şeker ve yumurta sarılarını yavaş yavaş una yediriniz ![]() ![]() Hamurun üstünü yağlı kâğıtla örtüp 1 saat buzdolabında beklettikten sonra kullanınız ![]() Not: Şekerli Fransız hamuru, meyveli tart ve hamur kasesinde pişen tatlılarda çok iyi sonuç verir ![]() |
![]() |
![]() |
|