Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fransız, hamuru, tarifi, şekerli

Şekerli Fransız Hamuru Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şekerli Fransız Hamuru Tarifi



Şekerli Fransız Hamuru Tarifi

180 gr (1+1/2 su bardağı) un

90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağI (oda sıcaklığında)

90 gr (3/4 su bardağı) pudra şekeri (elenmiş)

3 yumurtanın sarısı

Unu bir mermer tezgaha eleyip ortasına çukur yaparak yağ, şeker ve yumurta sarılarını koyunuz

ParmaklarmızIN ucuyla yağ, şeker ve yumurta sarılarını yavaş yavaş una yediriniz Bütün malzemeyi una yedirdikten sonra hafifçe yoğurarak top biçimi veriniz

Hamurun üstünü yağlı kâğıtla örtüp 1 saat buzdolabında beklettikten sonra kullanınız

Not: Şekerli Fransız hamuru, meyveli tart ve hamur kasesinde pişen tatlılarda çok iyi sonuç verir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.