![]() |
Patlıcanlı Omlet Tarifi (İran) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Omlet Tarifi (İran)Patlıcanlı Omlet Tarifi (İran) 4 yumurta 3 çorba kaşığı rafine yağ 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 orta boy patlıcan (2 cm'lik küp biçiminde doğranmış ve tuzlu suda bekletilip kurulanmış) 1 kahve kaşığı kimyon 3/4 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1+1/2 çorba kaşığı soğuk su 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağ Rafine yağı orta boy bir tavada, orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Patlıcanları katıp, sürekli karıştırarak 3 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kasede yumurta, kalan tuz, kalan biber ve suyu çatalla iyice çırpınız ![]() ![]() Tereyağı orta boy bir omlet tavasında, orta ateşte kızdırıp, yumurta-patlıcan karışımını tavaya akıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, üstüne orta boy bir tabak kapatınız ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, omleti, ısıtılmış servis tabağına kaydırınız ![]() ![]() Not: Bu çok değişik İran omletini domates salatasıyla servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|