![]() |
Keşkek Tarifi ( Yörük ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keşkek Tarifi ( Yörük )Keşkek Tarifi ( Yörük ) MALZEMELER: 2 su bardağı göçe (dövme, aşurelik buğday) Yarım su bardağı nohut 1 kg kemikli parça et (gün görmez dana döşü) 1-2 parça ilikli kemik 1 çorba kaşığı tereyağı 6 su bardağı su 3 tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 adet limon Kaymak HAZIRLANIŞI: Ayıklanıp temizlenmiş buğday ve nohut ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: İç Anadolu ve Ege Bölgesi'nde, genellikle düğünlerde pişirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|