![]() |
Tavuklu Papaz Yahnisi -1 Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Papaz Yahnisi -1 TarifiTavuklu Papaz Yahnisi -1 Yapılışı Mazemeleri TAVUKLU PAPAZ YAHNİSİ Kullanılacak malzeme (6 kişi için) : 1600 gram ağırlığında bir tavuk, 2 baş soğan, 1 havuç, 2 kaşık margarin yağı, 2 domates (veya 2 çorba kaşığı salça), 1 bardak su, 1 kilo patates, 1 çorba kaşığı un, yeteri kadar tuz, karabiber ve zeytinyağı ![]() Yapımı : Tavuğu yolup İçini çıkarmalı ve üzerindeki sarı tüyleri gidermek için hafif alevli ateşte tütsüledikten sonra içini dışını iyice yıkamalı ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kaşık unu bir bardak suyun içinde hallederek, tencerenin içine dökmeli ve birkaç kere karıştırdıktan sonra tencereyi kapatarak içindekini pişmeye bırakmalı ![]() Beri yanda patatesleri soyup bol suda yıkamalı ve yuvarlak dilimler halinde kestikten sonra bol kızgın zeytinyağında kızartmaiı ![]() Tencereyi ateşten indirmeden 5 dakika önce, kızarmış patatesleri yahninin üzerine dökmeli, tuzunu serpmelî ve böylece tenceredekileri 5 dakika daha pişirdikten sonra kabı ateşten indirmeli ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|