![]() |
Yemek Süsleme Tüyoları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Süsleme Tüyoları* Süsleme yemeğin içerisinde kullanılan ürünlerle yapılmalı ![]() * Ayrıca süsleme için kullanılan bütün ürünlerin yenilebilir olması gerekiyor ![]() * Yemek süslemesinde renk uyumu önemlidir ![]() * Yemeğin tabağa konuluşu da mühimdir ![]() ![]() * Yemek sofraları için salata önemlidir ![]() ![]() * Çoban salatalar yeşil veya kuru soğanla süslenebilir ![]() ![]() ![]() ![]() * Çorbalarda süsleme, tabağa konulduktan sonra yapılır ![]() ![]() ![]() * Şehriye çorbası gibi çorbaların da üzerine doğranmış maydanoz şık bir görüntü oluşturur ![]() * Kurutulmuş veya kızartılmış ekmek kırıntıları da çorba süslemesinde kullanılabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Süsleme Tüyoları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Süsleme Tüyoları* Pilav için, bir kâsenin içine önce ince dilimlenmiş domates konulup üstüne pilav konulur ![]() ![]() Pilavın üzerine koyacağınız çeşitleri artırabilirsiniz; haşlanmış bezelye, mısır, kızartılmış et parçaları ![]() ![]() ![]() ![]() * Haşlanmış sebzeler renk çeşitleri ve kolay şekil almaları sebebiyle tabak süslemesinde sıkça kullanılır |
![]() |
![]() |
|