![]() |
Soğanlı Omlet Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğanlı Omlet TarifiSOĞANLI OMLET TARİFİ SOĞANLI OMLET Malzeme: 2 baş soğan karabiber 2 kaşık sıvı yağ 3 yumurta tuz Yapılışı: Soğanları ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Soğanlı Omlet Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğanlı Omlet TarifiSoğanlı Omlet Tarifi Soğanları ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kaşık ile karışımın tavaya yayılmasını sağlayın ![]() ![]() Tava sallandığı zaman omlet yerinden oynarsa, omletin diğer yüzünü çevirip pişirmek gerekecektir ![]() ![]() Tavayı, vücudunuzdan aksi yöne sallayarak önce omletin tavanın kenar kısmına gitmesini sağlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Soğanlı Omlet Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğanlı Omlet Tarifi6 yumurta 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 küçük soğan (ince halkalara doğranmış) 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı soğuk su 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Küçük bir tavada 1 çorba kaşığı yağ kızdırıp, soğanları ekleyerek 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz ![]() ![]() Orta boy bir kasede yumurta, tuz, biber, su ve maydanozu çatalla iyice çırpınız ![]() Kalan 1 çorba kaşığı yağı, büyük bir omlet tavasında kızdırıp, yumurtalı karışımı akıttıktan sonra karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Omletin üstüne pişmiş soğanları boşaltıp, tavayı yeniden öne eğerek, spatulayla omleti yarım daire biçiminde ikiye katlayınız ![]() Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydırınız ![]() ![]() Not: Soğanlı omleti, kızarmış patates ve brüksellahanasıyla servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|