Hibeş (Antalya) Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hibeş (Antalya) TarifiHİBEŞ (Antalya) MALZEMELER: 1 su bardağı tahin 2 limon suyu Yarım kahve fincanı zeytinyağ 2 kahve kaşığı kimyon 3 diş sarımsak 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı acı kırmızı biber YAPILIŞI: 1- Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır 2- Azar azar limon suyu, zeytinyağ ve sonra da tuz ilave edilir (Sertleşmemesi için tuz en son konur) 3- Tabağa alınıp kalan zeytinyağ üzerine gezdirilirTurşu zeytin vs ile süslenir Esenlikler Hibeş MALZEMELER 250 gr açık tahin, 2 adet limonun suyu 6 iri diş dövülmüş sarmısak 3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber 3 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı toz karabiber 2 çay kaşığı acı pul biber(isot olmaz) 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı ılık su YAPILIŞ TARİFİ Tahinin tamamı derince bir kaba konur Sayılan baharatlar ve tuz eklenir Önce limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaş yavaş eklenerek karıştırılır Böylece hardal kıvamı elde edilmeye çalışılır Bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır Tahinin yağı hibeşin üzerinde yüzmememelidir Damak zevkinize göre daha fazla sarmısak, limon ve acı pul biber konabilir HİBEŞ (Antalya) 1 çay bardağı tahin 1 çorba kaşığı limon suyu Yarım çorba kaşığı kimyon 1 diş dövülmüş sarmısak 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı su Kızarmış ekmek dilimlerj Tuz Tahin, limon suyu, 1 çorba kaşığı kimyon, 1 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 çorba kaşığı su ve yeteri kadar tuzu bir kabın içinde karıştırın Servis tabağına alın Kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis yapın HİBEŞ MALZEME 200 gr tahin 1-2 çorba kaşığı su, 1,5 çay bardağı limon suyu, 1 baş sarmısak, Kimyon, karabiber Acı kırmızıbiber ve tuz HAZIRLANIŞI Tahin bir kasenin içine konulup bir iki çorba kaşığı su katılarak karıştırılır Tuzla ezilmiş sarmısakla kimyon, karabiber, acı kırmızı biber karışımı konularak iyice hal edilir Bu karışıma limon suyuda yavaş yavaş ilave edilerek tamamen eritilir servis tabağına konularak üzeri maydonozla süslenip servis yapılır Hibeş (Antalya) 1 su bardağı tahin 6 diş sarımsak 1 çorba kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 2 adet limon 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tahinin üzerine kimyon, toz biber, ezilmiş sarımsak konur Azar azar limon suyu katılarak karıştırılır Önce katılaşır gibi olabilir ama limon suyu ilave ettikçe yumuşayacaktır Çatalla tutulabilir kıvam alınca olmuş demektir En son tuz ve zeytinyağı eklenir Ekmek dilimlerine sürülerek servise sunulur |
|