![]() |
Hibeş (Antalya) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hibeş (Antalya) TarifiHİBEŞ (Antalya) MALZEMELER: 1 su bardağı tahin 2 limon suyu Yarım kahve fincanı zeytinyağ 2 kahve kaşığı kimyon 3 diş sarımsak 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı acı kırmızı biber YAPILIŞI: 1- Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır ![]() 2- Azar azar limon suyu, zeytinyağ ve sonra da tuz ilave edilir ![]() ![]() 3- Tabağa alınıp kalan zeytinyağ üzerine gezdirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Esenlikler ![]() ![]() ![]() Hibeş MALZEMELER 250 gr açık tahin, 2 adet limonun suyu 6 iri diş dövülmüş sarmısak 3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber 3 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı toz karabiber 2 çay kaşığı acı pul biber(isot olmaz) 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı ılık su YAPILIŞ TARİFİ Tahinin tamamı derince bir kaba konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HİBEŞ (Antalya) 1 çay bardağı tahin 1 çorba kaşığı limon suyu Yarım çorba kaşığı kimyon 1 diş dövülmüş sarmısak 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı su Kızarmış ekmek dilimlerj Tuz Tahin, limon suyu, 1 çorba kaşığı kimyon, 1 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 çorba kaşığı su ve yeteri kadar tuzu bir kabın içinde karıştırın ![]() ![]() ![]() HİBEŞ MALZEME 200 gr tahin 1-2 çorba kaşığı su, 1,5 çay bardağı limon suyu, 1 baş sarmısak, Kimyon, karabiber Acı kırmızıbiber ve tuz HAZIRLANIŞI Tahin bir kasenin içine konulup bir iki çorba kaşığı su katılarak karıştırılır ![]() Tuzla ezilmiş sarmısakla kimyon, karabiber, acı kırmızı biber karışımı konularak iyice hal edilir ![]() ![]() Hibeş (Antalya) 1 su bardağı tahin 6 diş sarımsak 1 çorba kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 2 adet limon 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tahinin üzerine kimyon, toz biber, ezilmiş sarımsak konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|