![]() |
Havai Rulosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havai Rulosu TarifiHavai Rulosu Tarifi 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 3 yumurta 100 gr (1/2 su bardağından biraz az) toz şeker 100 gr (3/4 su bardağı) un (elenmiş) 1 kahve kaşığı vanilya esansı 2 çorba kaşığı pudra şekeri Harcı: 125 gr (1/2 su bardağı) krema 2 çorba kaşığı vişne suyu 1 küçük muz (kabukları soyulup zar biçiminde doğranmış) 125 gr mandalina yada portakal (zar biçiminde doğranmış) Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Yumurtaları ve toz şekeri ateşe dayanıklı bir cam kaseye koyunuz ![]() ![]() Yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile yumurta ve toz şekeri, karışım iyice koyu ve sert olana kadar çırpınız ![]() Kaseyi tencereden çıkarıp madeni kaşık yada spatulayla un ve vanilya esansını ekleyiniz ![]() Hazırladığınız bu hamuru yağladığınız tepsiye döküp bıçağın tersiyle düzeltiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keskin bir bıçakla, rulo yapmayı kolaylaştırmak için, kekin tabanından 5 cm kesiniz ![]() ![]() Harcını hazırlamak için, kremayı orta boy bir kasede yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile iyice çırpınız ![]() ![]() Ruloyu yavaşça açıp yağlı kağıdı atınız ![]() ![]() Ruloyu servis tabağına koyup dilimleyerek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|