Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayramında, etleri, kurban, olur, pişirirsek, sağlıklı, taze

Kurban Bayramı'nda Taze Etleri Nasıl Pişirirsek Daha Sağlıklı Olur?

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurban Bayramı'nda Taze Etleri Nasıl Pişirirsek Daha Sağlıklı Olur?



Kurban Bayramı'nda taze etleri nasıl pişirirsek daha sağlıklı olur?

Ete uygulanan pişirme yöntemi; etin lezzetini, görüntüsünü, kıvamını, kokusunu, biyo yararlılığını yani her açıdan etin kalitesini doğrudan etkiler Bu yüzden etin nasıl piştiği çok önemlidir Eti, sağlık açısından en doğru pişirme yöntemi; haşlama veya ızgara şeklindedir Dikkat edilecek önemli nokta ise etin pişerken ateşle direkt temas etmemesidir Etin ateşe yakın olması hem kanserojen öğelerin oluşumuna neden olur, hem de B1, B12, folik asit gibi vitaminlerin kaybına yol açar

Memorial Hastanesi'nin Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen İpek Ağca, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenmenin yolları hakkında bilgiler verdi:

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.