Alabalık Buğulama Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık Buğulama TarifiMALZEMELER 4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber 15 adet limonun suyu 70 gr tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir) 250 gr mantar 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilirAlabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilirBakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler |
|