Mevsimine Göre Hangi Balık Yenmeli |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevsimine Göre Hangi Balık YenmeliMevsimine Göre Hangi Balık Yenmeli Balık tüketmenin insan sağlığı için önemini artık hepimiz biliyoruz Omega 3 yağ asitleri açısından zengin olan balık özellikle kışın en çok tüketilen gıdaların başında geliyor Hanımlar her ne kadar evin kokmasındna şikayet te etseler, ailelerinin sağlığı için hiç olmazsa haftada bir kere balık pişirmeye özen gösteriyorlar Balık sevmeyenler için balık yağı hapları satılsa da en doğrusu omegayı kaynağından almak ve balık tüketmek Peki her mevsim her balık yenir mi ? Tabi ki hayır Zamanında yenen balık hem balık neslinin korunması hem de balığın lezzetlenmesi ve sağlık açısından değerlenmesi açısından çok önemli Aşağıda verdiğimiz listeden hangi balığı ne zaman yiyebileceğiniz konusunda fikir edinebilirsiniz melekler KIŞ: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır Cinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, pazarlarla kolayca bulunur İLKBAHAR: Mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç bolca çıkmaya başlar kılıç, ağustos ve kasım aylarında tutulanlar kadar lezzetli değildir Gümüş balığı, kefal, mezgit, berlam, minakop, tekir ve barbunya çok tutulur YAZ: Sardalyanın mevsimi başlamıştır Ekim ortasına kadar lezzetini devam ettirir Kolyoz, istavrit, uskumru, tava ve haşlamaya elverişlidir Kolyozun tavası, pilakisi yapılır İzmarit lezzetini bulmuştur Kefal tavsiye edilmez SONBAHAR: Sardalye ve kılıç lezzetlidir Palamut irileşir Her türlü pişirilmeye elverişlidir Lüfer bu dönem pahalıdır Kolyoz, istavrit ve kırlangıç bolca çıkar |
|