Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
doğu, kefal, salçalı, tarifi

Doğu Salçalı Kefal Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Doğu Salçalı Kefal Tarifi



1 veya 2 adet kefal balığı

1 adet havuç

1 baş soğan

1/2 kereviz

Tuz, biber

1/4 limon, defne yaprağı

Doğu salçası:

150 gr Teremyağ

1,5 adet limon suyu

4 yumurta sarısı

300 gr patates unu

2 su bardağı su

Tuz

Balıkları temizleyip yıkayın Bir kaba doğranmış soğan, kereviz, havuç, defne yaprağı, tuz, karabiber, biraz limon suyu veya sirke ve balığa yetecek kadar su koyun Hepsini bir taşım kaynatıp balıkları ilave edin Orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın Sık sık köpüğünü alın Kaynamaya başladıktan sonra ateşi azaltın Balığı haşladıktan sonra servis tabağına parçalamadan yerleştirin Kenarlarına ceviz büyüklüğünde haşlanmış patates koyun Doğu salçasını hazırlayın Bunun için, bir tencereye unu, yumurta sarısını, limon suyunu koyun Azar azar suyu ilave ederek karışımı iyice ezin Tuz atıp hafif ateş üzerinde hızla karıştırarak boza kıvamına gelinceye kadar pişirin Ateşten alıp Teremyağını ilave edin Kaymak tutmaması için üzerine tereyağ sürün Doğu salçasını balığın üzerine dökün Veya salçalığa koyarak yanında servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.