Deniz Mahsülleri Güveç Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Mahsülleri Güveç TarifiDeniz Mahsülleri Güveç MALZEMELER 50 gram kalamar 50 gram midye içi 50 gram karides 50 gram ahtapot 1 çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarımsak 4 adet yeşil biber 10 adet mantar 1 adet limonun suyu 1 çay bardağı beyaz şarap 3 çorba kaşığı un Tuz, beyazbiber Yarım demet maydanoz HAZIRLANIŞI Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin Yeniden yıkayın![]() Zeytinyağını bir tavaya alın Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin Renkleri değişene dek soteleyin Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin Sürekli karıştırarak, 6-8 dakika pişirin Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın![]() Güveclere doldurarak 200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın![]() |
|
|
|