Peynir Ezmeli Kanepe Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynir Ezmeli Kanepe Tarifi5 adet kanepelik ekmek dilimi 150 gr beyazpeynir 1 küçük fincan zeytinyağı 1 kahve kaşığı limon suyu Yarım çay kaşığı kırmızıbiber İnce ekmek dilimlerinin arzu ederseniz kenarlarını çıkararak, kare, yuvarlak, dikdörtgen, üçgen vb şekillerde kesip, küçük parçalar elde ediniz Peynirin fazla tuzunu suda bekleterek gideriniz Kaşıkla, rende veya elekten geçirerek eziniz Ezdiğiniz peynirlere azar azar zeytinyağı veya limonu yediriniz Arzu ederseniz peynir karışımına kırmızıbiber katarak renkli ve acı tatta peynir ezmesi de yapabilirsiniz Bu karışımı ekmek parçalarının üzerine muntazam sürüp, üzerini maydanoz, domates, turşu vb ile süsleyip, servis yapınız Not: Kaşarpeyniri, gravyer vb gibi sert peynirlerden kanepe yapılmak istendiğinde, sert peynirleri ekmek ince dilim halinde kesilip, ekmeklerin üzerine ince bir kat tereyağı sürülüp, üzerine kalıp şeklinde peynir konup, çeşitli kanepeler yapılır
|
|
|
|