![]() |
30 Dakikada Pişen Yemekler Kitabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 30 Dakikada Pişen Yemekler Kitabı30 Dakikada Pişen Yemekler Bu hızlı ve kolay tariflerle yemek pişirmeye vaktim yok diyemeyeceksiniz ![]() Hızlı yemek pişirme sanatı Bu hızlı ve kolay tariflerle yemek pişirmeye vaktim yok diyemeyeceksiniz ![]() Yarım saat uzun bir zaman sayılmaz ![]() ![]() Çok kısa zamanda mükemmel bir yemek hazırlamak için telaşa kapılmanıza gerek yok, İş Bankası Yayınlarından çıkan “30 Dakikada Pişen Yemekler” kitabı size kolayca hazırlayabileceğiniz birçok tarif sunuyor ![]() ![]() Klasik balık çeşitleri, tavuk, biftek ve kuzu yemekleri, vejetaryen seçimler için leziz salatalar, makarnalar ve unlu tariflerde kitapta yer alıyor ![]() ![]() Kitap aynı zamanda mutfakta kullanılan aletlerin özelliklerini nerede kullanılacağını ve bakımlarının nasıl yapılması gerektiğini pratik bilgiler olarak veriyor ![]() ![]() Sağlıklı beslenirken formunu korumak isteyenler için her bir tarifin besin değerleri detaylarıyla veriliyor ![]() ![]() Kitaptan tadımlık birkaç tarif: AĞAÇ ÇUBUKTA ŞİŞKÖFTE Hazırlanışı: 6 dakika; pişirme süresi: 6-8 dakika Malzemeler 300 gr dana kıyma 4 diş dövülmüş sarımsak 4 adet ince doğranmış kişniş kökü 1 çay kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı soya sosu Tuz ve karabiber 15-20 cm uzunluğunda 8 adet ağaç çubuk Hazırlanışı 1- Kıymayı geniş bir kaseye koyarak içine dövülmüş sarımsağı, doğranmış kişnişleri, tozşekeri ve soya sosunu ekleyin ![]() ![]() 2- Kıymayı sekiz parçaya ayırın ve her bir parçayı elinizde yuvarlayarak şekillendirin, şekillendirmeden önce elinizi ıslatmanız kıymanın elinize yapışmasını engelleyecektir ![]() 3- Ağaç çubukları şekillendirdiğiniz kıymanın içine geçirin ve kıymayı bastırarak sapların etrafına yapıştırıp tavuk budu şekli verin ![]() 4- Elde ettiğiniz şişköfteyi sıcak ızgarada her tarafı kızarıp altın sarısı rengini alana kadar (3-4 dakika) iyice pişirin ![]() LİMONLU – HARDALLI USKUMRU Hazırlanışı: 5 dakika; pişirme süresi: 10-12 dakika Malzemeler 4 adet temizlenmiş uskumru 175-250 gr körpe ıspanak yaprağı Hardal ve limon karışımı için: Yarım su bardağı erimiş tereyağı 2 yemek kaşığı tane hardal 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 2 yemek kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz Tuz ve karabiber Hazırlanışı 1- Keskin bir bıçakla uskumruların kafalarını solungaçların arkasından kesin ![]() ![]() 2- Balıkları derisi soyulmuş kısımları üste gelecek şekilde tezgaha yayın ve elinizin tersiyle kılçıklı kısmın üzerine bastırın ![]() 3- Balıkları ters çevirip kılçıklarını çıkarın ![]() ![]() ![]() 4- Uskumruları yeniden ters çevirip derilerine üç dört çizik atın ![]() ![]() 5- Limon ve hardal karışımını hazırlamak için, erimiş tereyağını, hardalı, limon kabuklarını ve suyunu, maydanozu, tuzu ve karabiberi karıştırın ![]() 6- Uskumruları ızgara tavasına yerleştirip üzerlerine fırçayla biraz tereyağı sürün, sonra iyice pişene kadar (yaklaşık 5 dakika) ara sıra tereyağı sürüp her iki yüzlerini de ızgara edin ![]() 7- Ispanak yapraklarını geniş bir tabağa dizip üzerlerine uskumruları dizin ![]() ![]() ACI BİBER SOSLU BİFTEK Hazırlanışı: 5 dakika; pişirme süresi: 10-12 dakika Malzemeler 1 yemek kaşığı bitkisel yağ 6 yemek kaşığı tereyağı 8 dilim biftek filetosu 4 adet dilimlenmiş soğan 1 yemek kaşığı acı biber sosu Tuz ve karabiber Hazırlanışı 1- Bitkisel yağı ve tereyağının yarısını bir kızartma tavasında kızdırıp filetoların her yüzünü iyice (4-5 dakika) kızartın ![]() ![]() 2- Filetoları aldığınız tavada tereyağının geri kalanını eritip üzerine dilimlenmiş soğanları ekleyin, ocağın altını açıp tavanın dibinin tutmamasına dikkat ederek soğanları esmerleşene ve yumuşayana kadar kavurun ![]() 3- Acı biber sosunu ilave edip birkaç dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Kitapla ilgili diğer detaylar Yarım saat uzun bir zaman sayılmaz ![]() ![]() Çok kısa zamanda mükemmel bir yemek hazırlamak için telaşa kapılmanıza gerek yok, İş Bankası Yayınlarından çıkan “30 Dakikada Pişen Yemekler” kitabı size kolayca hazırlayabileceğiniz birçok tarif sunuyor ![]() ![]() Klasik balık çeşitleri, tavuk, biftek ve kuzu yemekleri, vejetaryen seçimler için leziz salatalar, makarnalar ve unlu tariflerde kitapta yer alıyor ![]() ![]() Kitap aynı zamanda mutfakta kullanılan aletlerin özelliklerini nerede kullanılacağını ve bakımlarının nasıl yapılması gerektiğini pratik bilgiler olarak veriyor ![]() ![]() Sağlıklı beslenirken formunu korumak isteyenler için her bir tarifin besin değerleri detaylarıyla veriliyor ![]() ![]() Kitaptan tadımlık birkaç tarif: AĞAÇ ÇUBUKTA ŞİŞKÖFTE Hazırlanışı: 6 dakika; pişirme süresi: 6-8 dakika Malzemeler 300 gr dana kıyma 4 diş dövülmüş sarımsak 4 adet ince doğranmış kişniş kökü 1 çay kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı soya sosu Tuz ve karabiber 15-20 cm uzunluğunda 8 adet ağaç çubuk Hazırlanışı 1- Kıymayı geniş bir kaseye koyarak içine dövülmüş sarımsağı, doğranmış kişnişleri, tozşekeri ve soya sosunu ekleyin ![]() ![]() 2- Kıymayı sekiz parçaya ayırın ve her bir parçayı elinizde yuvarlayarak şekillendirin, şekillendirmeden önce elinizi ıslatmanız kıymanın elinize yapışmasını engelleyecektir ![]() 3- Ağaç çubukları şekillendirdiğiniz kıymanın içine geçirin ve kıymayı bastırarak sapların etrafına yapıştırıp tavuk budu şekli verin ![]() 4- Elde ettiğiniz şişköfteyi sıcak ızgarada her tarafı kızarıp altın sarısı rengini alana kadar (3-4 dakika) iyice pişirin ![]() LİMONLU – HARDALLI USKUMRU Hazırlanışı: 5 dakika; pişirme süresi: 10-12 dakika Malzemeler 4 adet temizlenmiş uskumru 175-250 gr körpe ıspanak yaprağı Hardal ve limon karışımı için: Yarım su bardağı erimiş tereyağı 2 yemek kaşığı tane hardal 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 2 yemek kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz Tuz ve karabiber Hazırlanışı 1- Keskin bir bıçakla uskumruların kafalarını solungaçların arkasından kesin ![]() ![]() 2- Balıkları derisi soyulmuş kısımları üste gelecek şekilde tezgaha yayın ve elinizin tersiyle kılçıklı kısmın üzerine bastırın ![]() 3- Balıkları ters çevirip kılçıklarını çıkarın ![]() ![]() ![]() 4- Uskumruları yeniden ters çevirip derilerine üç dört çizik atın ![]() ![]() 5- Limon ve hardal karışımını hazırlamak için, erimiş tereyağını, hardalı, limon kabuklarını ve suyunu, maydanozu, tuzu ve karabiberi karıştırın ![]() 6- Uskumruları ızgara tavasına yerleştirip üzerlerine fırçayla biraz tereyağı sürün, sonra iyice pişene kadar (yaklaşık 5 dakika) ara sıra tereyağı sürüp her iki yüzlerini de ızgara edin ![]() 7- Ispanak yapraklarını geniş bir tabağa dizip üzerlerine uskumruları dizin ![]() ![]() ACI BİBER SOSLU BİFTEK Hazırlanışı: 5 dakika; pişirme süresi: 10-12 dakika Malzemeler 1 yemek kaşığı bitkisel yağ 6 yemek kaşığı tereyağı 8 dilim biftek filetosu 4 adet dilimlenmiş soğan 1 yemek kaşığı acı biber sosu Tuz ve karabiber Hazırlanışı 1- Bitkisel yağı ve tereyağının yarısını bir kızartma tavasında kızdırıp filetoların her yüzünü iyice (4-5 dakika) kızartın ![]() ![]() 2- Filetoları aldığınız tavada tereyağının geri kalanını eritip üzerine dilimlenmiş soğanları ekleyin, ocağın altını açıp tavanın dibinin tutmamasına dikkat ederek soğanları esmerleşene ve yumuşayana kadar kavurun ![]() 3- Acı biber sosunu ilave edip birkaç dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Kitapla ilgili diğer detayla 200 adet 20 dakikalık ve 200 adet 30 dakikalık toplam 400 yemek tarifi ![]() Mükemmel kahvaltılardan davet yemeklerine, sürprizlerle dolu aile yemeklerinden son dakika eğlencelerine kadar geniş bir yelpazede sunulan pratik tariflerle… Yazar : Jenni Fleetwood Yayınevi : İş Bankası Yayınları Sayfa Sayısı : 511 Etiket Fiyatı : 45,00 YTL Basım Tarihi : Kasım 2008 |
![]() |
![]() |
![]() |
30 Dakikada Pişen Yemekler Kitabı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 30 Dakikada Pişen Yemekler Kitabıistediğim yemk tarifi yoktu |
![]() |
![]() |
|