Kırmızı Baladlar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı BaladlarBen, kendine dokunan ve kendiyle çoğalan her aşka kalbini veren kadın ![]() ![]() ![]() Doğru muydu hayaletlerin her kaybedişi görünür kıldığı ![]() ![]() Bu odada ve bu sonsuzlukta nasıl çılgınca dileniyorum hayatı!![]() ![]() Eğer yağmur yağınca içeri gireceksen seninle gitmem uzak ülkelere Ya da gölgelerine sığınan evimde yeşermeye çalışan canlı bir kaktüsü şımartırken, rüzgara eğimli bir mektup düşürmezsen penceremden; seninle yaşayamam aşkı Öylesine zor bir uyku şimdi seni düşünmek Sarılışlarıma yanıt olarak içebilir misin gözyaşlarımı![]() ![]() Ama dur!![]() ![]() Tenin sıcaklığında kaderime bulaşacak bir iz bırakacaksan; dur ve yalnız ürpertisini yolla gerçeğin![]() ![]() Belki de sana gelmek yerine saçlarımı boyatmalıydım Bir şiir bırakmak için, tıpkı o şarkıda olduğu gibi; sadece beni sev diye![]() ![]() ![]() İnan adaletli değil hiçbir alışveriş Bu uzaklıklar bakışlarından geriye kaldı Yine de trenin sesini duy diye fısıldayacağım Ankara Expresi satırlarıma girerken ilk kez seni sevdiğimi söyleyeceğim Güçlü ve güzel kalmalıyım: Kışın, yazın ve daha çok hüzünlü sonbahar geceleri İnan dokunduğum bir koku bu; ellerime inan![]() ![]() Hiç ağlamadığın bir şey mi yoksa sana anlatmaya çalıştığım![]() ![]() Doğruyu söyle![]() ![]() Çünkü benim için bir gün kızıl bir sabahtı Kırmızı paltolu bu küçük kızı kimsenin gözü bir yerlerden ısırmıyordu İnanabilirdin o zaman kanatsız bir melek olduğuma Yüreği taştan bir kaderin esiriydim ve yakabilirdim tüm kenti![]() ![]() ![]() Şimdi bana dokun, öyle yavaş ![]() ![]() affetmek yok![]() ![]() kalbin üzerinde unutulmuş bir el gibi, göreceksin daha çok seveceğim seni![]() İnan anımsadığın bir koku bu ![]() ![]() ![]() İnan anımsadığın bir koku bu ![]() ![]() ![]() Ellerime inan ![]() ![]() ![]() / Umay Umay |
|
|
|