![]() |
Susmak.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Susmak..Susmak içine ateş düşmüş bir mavi deniz gibi ![]() Susmak üzerine puslu bulutlar çökmüş başı karlı dağ gibi ![]() Susmak rengini kızıl havaların çaldığı çöl akşamları gibi ![]() Susmak, bir türkünün en hareketli yerinde deli bir rüzgar gibi ![]() Susmak yalnızlığın ortasında siyah gelinlik giymiş ölüm gibi ![]() Susmak, bir gurbet Treninin arka vagonunda küsmek gibi ![]() Susmak nedir sorusunun cevabını konuşmamak olarak algılamak en büyük yanlışlıktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nedir o halde susmak? Belki üç noktanın yan yana dizilişi ile başlayan ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Susmak;konuşmaktır aslında anlayana, harfsiz, kelimesiz, cümlesiz ![]() ![]() Susmak;birilerini anladığı yada anlamak istediği gibi kabullenmek hiç değildir ![]() ![]() ![]() Susmak bazen içinde çığlıkların boğulduğu yosun tutmuş deniz gibidir ![]() ![]() ![]() Susmak bazen yarına postalanmış umut mektubu olur, postaya verilmemiş ![]() ![]() ![]() Bazen en candan konuşurken bile susar insan ![]() ![]() ![]() Susmak konuşmaktan daha zordur aslında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Susmak çekilmektir içindeki bir koyun yalnızlığına ![]() ![]() Susmak sesiz bir çoğunluğun konuşan azınlığa karşı isyanı, başkaldırısıdır anlayana ![]() Susmak direnmektir aslında kelimelerin anlamsızlığına, duyguları karşılayamayışlarına, mananın bitişine darılmaktır kendi çapında ![]() Susmak bir deniz gibi Susmak bir dağ gibi Susmak bir çöl gibi Senin gözlerinde ve konuşmak Senin gözlerinde Susarak ![]() ![]() ![]() Hasan Mahir |
![]() |
![]() |
![]() |
Susmak.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Susmak..ve konuşmak Senin gözlerinde Susarak ![]() ![]() ![]() Susmak ancak böyle güzel anlatılabilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Susmak.. |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Susmak..susmak dinlemeyi bilmektir susmak saygı göstermektir susmak hoşgörülü olmaaktır susmak çaresizlik değildir sussmak zayıflık değilddir haklıyken bile susmak en büyük erdemdir ha bu arada aşk a gelince kelimeler kifayetsiz kalınca işte o zaman sus gelir ya insana işte o zaman bırakın gözler konuşsun onlardan daha iyi aşk ı hiç bişey anlatamaz ;) |
![]() |
![]() |
![]() |
Susmak.. |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Susmak..Susmak bazen karşındakine verebileceğin en büyük cvptır ;) |
![]() |
![]() |
![]() |
Susmak.. |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Susmak..Ne keyifle okuduğum şiirler ezberimde, ne de bağıra çağıra söylediğim şarkıların sözleri ![]() ![]() ![]() ![]() Sonsuz bir inatla sarıldığım radyodan gelen o harika melodilerin de tadı yok? Peki ya o yağmurda iliklerime kadar ıslanmalarımı kim çaldı benden? Bilmiyorum! Susuyorum artık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sessiz geceler benim için sığınılan bir liman sanki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elbette hiçbir şey, ben ol deyince olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onca yıldan sonra; hayata dair ne kaldı ki elimde? Kocaman bir hiç! Öyleyse neden bunca çaba, neye bunca isyan… Öyle anlamsızki yaşadığım hayat ![]() ![]() Kalbime bir kurşun sıkacak gönüllü katilimi arıyorum ya da yüreğime su serpecek elin sahibini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte yine susuyorum; siyah bir geceye dönüyor her anım ve okuduğum her şiir kanatıyor yaralarımı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Susmak.. |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Susmak..içinizdeki çocuğun ölmemesi dileğiyle diyecektim ama sanırım o içimizdeki çocuk diye adlandırdığımız şey ruhumuz,zaman zaman çoşan ,bazen küsen bazen hayatı dolu dolu yaşamamıza sebep olan,aynalara inat hiç yaşlanmayan,ölümsüz olan ruhumuz,bende içinizdeki çocuğun tekrar hayatın anlamını bulması dileğiyle diyeyim o zaman ,teşekkürler çok güzeldi ![]() |
![]() |
![]() |
|