![]() |
Yunus Emre'den Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunus Emre'den Sözler“Ben sevdiğimi demez isem, sevmek derdi boğar beni” ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yunus Emre'den Sözler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunus Emre'den SözlerNazar eyle itiri Pazar eyle götürü Yaradılanı hoş gör Yaradandan ötürü |
![]() |
![]() |
![]() |
Yunus Emre'den Sözler |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunus Emre'den SözlerSanırdım kendim ayrıyım Dost ayrıdır, ben gayrıyım Beni bu hayale salan Bu sıfat-ı hayvan imiş ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yunus Emre'den Sözler |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunus Emre'den SözlerMal sahibi mülk sahibi, Hani bunun ilk sahibi, Mal da yalan mülk de yalan , Var gel biraz da sen oyalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yunus Emre'den Sözler |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunus Emre'den SözlerSözü bilen kişinin yüzünü ak ede bir söz ![]() Sözü pişirp diyenin işini sağ ede bir söz Söz ola bitire savaşı, söz ola kestire başı Söz ola ağulu(zehirli) aşı Yağ ile bal ede bir söz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yunus Emre'den Sözler |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunus Emre'den SözlerDağlar nice yüksek ise yol onun üstünden geçer ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yunus Emre'den Sözler |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunus Emre'den SözlerÇalab'ın dünyasında Yüz bin dürlü sevgi var; Biri Rahmân-ı Rahîm Biri şeytan-ı racîm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yunus Emre'den Sözler |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunus Emre'den SözlerEğer aşkı sever isen can olasın ![]() Kamu derdine hem derman olasın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yunus Emre'den Sözler |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunus Emre'den SözlerGelin taniş olalım, işi kolay kılalım ![]() Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yunus Emre'den Sözler |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunus Emre'den SözlerAkıl, adl (adalet) ıssı (sahibi) bir ulu kişidir ![]() Medet etmek sana onun işidir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yunus Emre'den Sözler |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunus Emre'den SözlerAkıl bir kişidir, Allah'a bakar ![]() Uyarsan akla uy, ol buhl'ı (cimriliği) yakar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yunus Emre'den Sözler |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunus Emre'den SözlerBen gelmedim dâvi (dava) için, Benim işim sevgi için Aşkın yeri gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yunus Emre'den Sözler |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunus Emre'den SözlerYa Rabbena hayreyle, Muhammed'e yâr eyle, Kabrimizi nur eyle, Kabre vardığım gece ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yunus Emre'den Sözler |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunus Emre'den SözlerCennet cennet dedikleri, birkaç köşkle birkaç huri ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yunus Emre'den Sözler |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunus Emre'den SözlerDervişlik baştadır, tacda değil ![]() ![]() |
![]() |
![]() |