Beratımı Al Getir Bana Ey Sevgili Melek |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beratımı Al Getir Bana Ey Sevgili Melek[size="4">Beratımı al getir bana ey [color="][/size] Ne güzel bir gecedir ki tüm adetler bozuluyor Geceler sessiz iken senin ile şenleniyor Geceler sensiz iken seninle birleşiyor Geceler yalnız iken seninle cem oluyor Geceler karanlık iken bu gece seninle aydınlanıyor Berat deniliyor ki âlem bu günü bekliyor Rızıklara bir sınır Ömürlere bir sınır Amellere bir bakıştır bu gece Evet duygularım bu anın heyecanını ruhuma yansıtırken hatırıma büyük Üstadın şu sözleri geldi Ve akıl dünyama zenginlik, gönül âlemime cennet gibi bir manayı verdi “Bu gelen gece olan Leyle-i Berat, bütün senede bir kudsî çekirdek hükmünde ve mukadderat-ı beşeriyenin proğramı nev’inden olması cihetiyle Leyle-i Kadr’in kudsiyetindedir” (Ş: 505) Ve anladım ki Şaban ayının on beşinci günü gelen Berat Gecesi bütün bir yıl için de fihrist hükmünde bir çekirdekmiş Ve anladım ki bütün insanlığın kaderi bilgileri bugünde kayıt ediliyor Ve anladım ki işlenen bütün ameller bugün sunuluyor Büyük güne ne kadar da açık işaret edip gösteriyor bu gece değil mi? Verilen ikram ve nimetlerin bu gece ne kadar çok olduğuna bakmaktan çok, o ikramlara ve nimetlere karşılık ben ne yaptım da ne fiyat ödedim de bana veriliyor olarak bakıyorum Verilen nimetlerin sayı çokluğuna hiç bakmıyorum Çünkü biliyorum ki ben O nu bana ikram ettiği için sevmiyorum İkram ettiği için teşekkür ediyorum Bana vermese ben onu sevmeyecek miyim sanki Bana ikram etmese yahut elimdekini geri alsa sevgim bitip tükenecek mi? Hayır asla! Sevgimi, muhabbetimi, aşkımı hiçbir zaman maddeye yüklemeyeceğim madde olan cesedimden ruhum ayrıldığı gün sonsuz manalara yolculuk edeceğim çünkü sevgimi o sonsuz manalara bina ediyorum Rızıklar tayin ediliyor, ömürler belirleniyor, bir senenin amel defterleri dürülüyor, yeni amel defterlerine yeni sayfalar açılıyor Bana beratı soran arkadaşım, her nefesin sana bir berat değil midir? Derken bütün bitkilerin, bütün böceklerin, bütün hayvanların, bütün insanların ve cinlerin ve bütün hücrelerin plan ve programını muhasebe defterini tutan meleklerin uçuştuğunu hissediyorum bu gece Nasıl bir hizmet aşkı ve tesbih ve zikirle heyecan içinde uçuşuyorsunuz siz ey melekler Hiçbir şeye muhtaç olmayan bir güç ve iktidar sahibi Zat-ı Akdes kendini ne güzelde zikrettiriyor bu gece Geceler de aşk var ve bu gecede aşkın meyvesi berat var Aşık olmayana bu gecede kar yok Hayran olmayana bu gecede nasip yok Sevdası davası olmayana bu gece maşuk yok Gözler de sözlerde sayfalar da satır araların da beratı arayın Lakin bu arayış ne gayride ne dahilde olsun Bu arayış, ağlayış ile Secdeleriniz de olsun Beratını alda gel kurtul günahlarından Beratını alda git de kurtul hüsranlarından Süleyman Yasin AKDENİZ |
|