![]() |
Üç Parça Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üç Parça EkmekHz ![]() ![]() ![]() Abdullah burada dinlenirken, hurmalikta calisan koleye, yemek vakti uc parca ekmek geldigini gordu ![]() Adam ekmeklerden birini agzina goturmek uzereydi ki, birden onunde acligi her halinden belli bir kopek belirdi ![]() Kole elindeki ekmegi kopegin onune atti ![]() Kopek ekmegi derhal yedi ![]() ![]() ![]() Kole bunun uzerine ucuncu parcayi da kopege verdi ![]() Kalkip, yeniden isine donmek uzereydi ki, olup biteni uzaktan seyreden Abdullah, yaklasip sordu: "Ey kole, bugunku yiyecegin ne kadardi?" Kole sikilarak cevap verdi: "Iste bu üc parça ekmek ![]() "O halde neden kendine hic ayirmadin?" "Baktim ki, hayvan cok ac ![]() ![]() "Peki sen ne yiyeceksin simdi?" "Oruc tutacagim ![]() Bunun uzerine, Abdullah b ![]() ![]() ![]() Sonra dondu, koleye bu tarlayi ve onu sahibinden satin aldigini soyledi ve ekledi: "Seni azad ediyorum ![]() ![]() Comertligiyle meshur Abdullah b ![]() "Ama o kopege topu topu uc parca ekmek vermis; sense ona koskoca bir hurmaligi ve hurriyetini vermissin" dediklerinde, su karsiligi verirdi: "Ama o elindeki herseyi verdi; ben ise elimdekinin bir kismini ![]() ![]() ![]() Allah bizleri onlarin yolunda gidenlerden eylesin ![]() |
![]() |
![]() |
|