Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ekmek, parça

Üç Parça Ekmek

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Üç Parça Ekmek

HzAli'nin agabeyi Cafer b Ebu Talib'in oglu Abdullah, sicak bir gunde, bir kabilenin hurmaligina inmisti

Abdullah burada dinlenirken, hurmalikta calisan koleye, yemek vakti uc parca ekmek geldigini gordu

Adam ekmeklerden birini agzina goturmek uzereydi ki,

birden onunde acligi her halinden belli bir kopek belirdi

Kole elindeki ekmegi kopegin onune atti

Kopek ekmegi derhal yediKole ekmegin ikinci parcasini da atti Kopek bunu da bir kerede sildi supurdu

Kole bunun uzerine ucuncu parcayi da kopege verdi

Kalkip, yeniden isine donmek uzereydi ki, olup biteni uzaktan seyreden Abdullah, yaklasip

sordu:

"Ey kole, bugunku yiyecegin ne kadardi?"

Kole sikilarak cevap verdi:

"Iste bu üc parça ekmek"

"O halde neden kendine hic ayirmadin?"

"Baktim ki, hayvan cok ac O halde birakmak istemedim"

"Peki sen ne yiyeceksin simdi?"

"Oruc tutacagim"

Bunun uzerine, Abdullah b Cafer, koleden sahibini, evinin nerede oldugunu sordu Sonra da gidip adamdan bu hurmaligi icindeki koleyle birlikte satin aldi

Sonra dondu, koleye bu tarlayi ve onu sahibinden satin aldigini soyledi ve ekledi:

"Seni azad ediyorum Bu hurmaligi da sana hediye ediyorum"

Comertligiyle meshur Abdullah b Cafer, kendisinden daha comert birini taniyip tanimadigi soruldugunda, bu olayi anlatir ve:

"Ama o kopege topu topu uc parca ekmek vermis; sense ona koskoca bir hurmaligi ve hurriyetini vermissin" dediklerinde, su karsiligi verirdi:

"Ama o elindeki herseyi verdi; ben ise elimdekinin bir kismini"

Allah bizleri onlarin yolunda gidenlerden eylesin =G=G

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com