Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gecesinde, miraç, yaşananlar

Miraç Gecesinde Yaşananlar

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Miraç Gecesinde Yaşananlar

Miraç Gecesinde Yaşananlar Olaylar

Miraç Gecesinde Yaşananlar Nelerdir

Miraç gecesi Peygamber Efendimiz'in (asm) kalbi Cebrail (as) tarafından yıkanmış, Mescid-i Aksa'ya gidip tüm peygamberlere imamlık yapmıştır O'na (asm) cennet ve cehennem gösterilmiş, Sidre-i müntahaya yükselip Cenab-ı Hak ile görüşmüştür

Miraç mucizesi şu şekilde nakledilmiştir:

Peygamber Efendimiz'in (asm) kalbinin Cebrail (as) tarafından yıkanması

Resul-i Kibriya Efendimiz (asm), bir gece Ka'be-i Muazzama'nın Hatim kısmında yatarken Hazret-i Cebrail gelip göğsünü yardı; ve kalbini zemzem suyu ile yıkadıktan sonra içine hikmet doldurup eski haline koydu

Peygamber Efendimiz'in (asm) Burak?la Mescid-i Aksaya gidip Peygamberlere imamlık yapması

Beyaz bir binit (Burak) getirildi Habib-i Kibriya Efendimiz (asm), ona bindirildi Cibril'in (as) refakatında yol aldılar

Burak, adımını, gözün erişebileceği yerin ilerisine atıyordu Resûl-i Ekrem Efendimiz, Cibrîl (as) ile birlikte Beyt-i Makdis'e vardı Orada, bütün peygamberlerin toplanmış olduğunu gördü Onlara imam oldu ve birlikte namaz kıldı

Cebrail?in (as) Peygamber Efendimiz?e (asm) Üç Bardak sunması

Peygamber Efendimiz'e (asm), orada birinde süt, birinde şerbet ve diğerinde ise su bulunan üç bardak takdim edildi Takdim esnasında:

"Eğer, suyu alırsa kendisi de, ümmeti de ihtiyaçsız ve kanâatkar olur Şerbeti alırsa kendisi de, ümmeti de mahrumiyete düçar olur Şayet sütü alırsa kendisi de, ümmeti de doğruyu bulur" diye bir ses işitti

Resûl-i Ekrem, süt bardağını alıp içti Bunun üzerine Cebrâil (as),

"Yâ Muhammed" dedi "Sen, fitrî ve tabiî olanı seçtin Sen de, ümmetin de doğru yola iletildiniz" (İbn-i Hişam)

Peygamber Efendimiz'in (asm) Miraç Merdiveniyle Semâvâta Yükselmesi ve Peygamberlerle Görüşmesi

Beytü'l-Makdis'de yüksek makamlara çıkmak için Mir'ac merdiveni kuruldu Peygamber Efendimiz (asm), bu merdivene Cebrâil (as) ile birlikte bindirildi ve birlikte yükseldiler Nihâyet dünya semâsına vardılar Hz Cebrâil (as) gök kapısını çaldı

Kim o?

Cibril'im!

Yanındaki kim?

Muhammed

Ona gelsin diye haber gönderildi mi?

Evet, gönderildi

Bundan sonra gök kapısı açıldı ve dünya semâsının üstüne çıktılar

Resûl-i Ekrem Efendimiz (asm), orada oturan bir zât gördü Sağ ve sol yanında bir takım karaltılar vardı Sağına bakınca gülüyor, soluna bakınca ağlıyordu Resûl-i Ekrem Efendimiz'e,

Hoş geldin, safa geldin, salih peygamber, salih oğul! dedi

Peygamber Efendimiz (asm), Cebrâil'e,

"Bu kim?" diye sordu

Hz Cebrâil şu cevabı verdi:

Bu senin baban Âdem'dir Şu sağındaki, solundaki karaltılar da çocuklarının ruhlarıdır Sağındakiler cennetlik, solundakiler cehennemlik olanlardır Sağına bakınca güler, soluna bakınca ağlar (Müslim)

Buradan ikinci semaya yükseldiler Gök kapısı açıldı ve Resul-i Kibriya Efendimiz (asm), orada Hz Yahya ve Hz İsa (as) ile karşılaştı

Hz Cebrail, Bu gördüklerin Yahya ve İsa?dır Onlara selâm ver dedi

Selâmlaştılar ve onlar Peygamber Efendimiz'e (asm),

Hoş geldin, safa geldin sâlih peygamber, sâlih kardeş dediler

Bundan sonra Resul-i Kibriya Efendimiz (asm) Cebrail (as) ile birlikte aynı minval üzere üçüncü katta Hz Yusuf, dördüncü katta Hz İdris, beşinci katta Hz Harun, altıncı katta Hz Musa ve yedinci katta da Hz İbrahim (as) ile görüştü Onların hepsi de kendisine "hoş geldin" de bulundular ve miracını tebrik ettiler

Peygamber Efendimiz'e Cennet ve Cehennemin gezdirilmesi

Resulullah (asm) buyurdular ki: (Mirac sırasında) cennetin kapısında durup içeri baktım Oraya girenlerin büyük çoğunluğunun miskinler olduğunu gördüm Dünyadaki imkân sahiplerinin cehennemlikleri ateşe gitmeye emrolunmuşlardı, geri kalanlar da mahpus idiler Cehennemin kapısında da durdum Oraya girenlerin büyük çoğunluğu da kadınlardır (Buhari, Müslim)

Peygamber Efendimiz'in (asm) Sidre-i Münteha?ya çıkması

Cebrail (as), yedinci kat semadan Resul-i Ekrem Efendimiz'i (asm) alıp yükseklere çıkardı Daha sonra Habib-i Kibriya?nın karşısına Sidre-i Münteha sahası açıldı

Cebrail (as),

İşte, bu Sidre-i Münteha?dır Ben, buradan bir parmak ucu ileri geçecek olursam yanarım" dedi ve oradan ileriye tek adım atmadı

Resûl-i Ekrem Efendimiz (asm), Sidre-i Müntehâ'dan dört nehirin aktığını gördü

Ayrıca Peygamber Efendimiz (asm), burada Cebrail?i (as) bir kere daha aslî şekil ve suretinde gördü Daha önce de, kendilerine Risâlet vazifesi verildiği sırada onu Mekke'nin Ciyad mevkiinde ufku kaplayan haşmetli kanatlarıyla görmüştü

Peygamber Efendimiz'in (asm) Cenab-ı Hak ile sohbet etmesi

Resûl-i Kibriyâ Efendimiz (asm) daha sonra yanında Cebrâil (as) olmadığı halde "imkân ve vücûb ortasında Kâb-ı Kavseyn ile işâret olunan" makama vardı Bundan sonra mekândan münezzeh Zât-ı Zü'l-Celâlin sohbeti ve cemâliyle müşerref oldu

Beş vakit namazın farz kılınması

Burada Cenab-ı Hak elli vakit namazı farz kıldı Dönüşte Hz Musa (as), elli vakit namazın ümmetine ağır geleceğini söyleyip Allah'tan onu hafifletmesini istemesini tavsiye etti Namaz beş vakte indirilinceye kadar Hz Peygamber?in (asm) Huzur-u İlâhiye müracaatı ve Hz Musa (as) ile diyalogu devam etti (Buhari)

Şirk koşmayanların affedileceğinin müjdelenmesi

Bir rivayete göre Resul-i Ekrem'e (asm) Miraçta Bakara Suresi?nin son ayetleri indirilmiş ve Allah'a ortak koşmayanların affedileceği müjdesi de verilmiştir (Müsned,I, 422; Müslim, İman, 279)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com