![]() |
Ümmetine Şefkati |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ümmetine ŞefkatiVaktiyle zengin biri, donatıp bir ziyafet, Çok fakir bir âlimi, evine eder davet ![]() Âlim gelip oturur, zenginin sofrasına ![]() Lakin bir lokma bile alıp koymaz ağzına ![]() Ev sahibi üzülüp, arz eder ki: (Efendim! Görürüm yemezsiniz, bunu ben merak ettim ![]() O âlim şöyle der ki: (Evimde, şu aralar, Birkaç zayıf ve garib ciğerparelerim var ![]() Aç ve susuz olarak dururken onlar evde, Nasıl yiyebilirim bunları ben bu yerde?) Ev sahibi, bunları âlimden öğrenerek, Çocuklarına dahi gönderir hemen yemek ![]() Âlim, ancak o zaman gönül rahatlığıyle, Zenginin sofrasında başlar yemek yemeye ![]() Kıyamet gününde de, Rabbimiz, bunun gibi, Cennete davet eder o Sevgili Habibi ![]() Lakin girmez Cennete o Server-i kainat ![]() Zira kalbi, değildir hiç müsterih ve rahat ![]() Ümmetinden günahı fazla olan kimseler, Çünkü mahşer yerinde gayet zahmettedirler ![]() Onları düşünerek o Hüdanın Habibi, Allah’a yalvararak, arz eder ki: (Ya rabbi! Ya beni, onlar ile gönder Cehennemine ![]() Ya da sok onları da, benimle Cennetine ![]() Rabbimizden bir hitab gelir ki: (Ey Habibim! Ben, yalnız senin için Cenneti halk eyledim ![]() Sen o günahkârların tamamını alarak, Girin hep Cennetime, birlikte şad olarak ![]() Yine Beni İsrail zamanında bir adam, Vardı ki, günah ile geçmişti ömrü tamam ![]() Uzun yıllar yaşayıp, sonra da öldü birden ![]() İlgilenen olmadı kötü bilindiğinden ![]() Sonradan birkaç kişi gelerek bir araya, Cesedini götürüp, attılar bir sahraya ![]() Lakin Musa Nebiye hemence cenab-ı Hak, Vahyetti ki onunla alakalı olarak: (Ya Musa, onu gidip güzel kefenleyiniz ![]() Namazını da kılıp, öylece defnediniz ![]() Musa aleyhisselam, Rabbinin bu emrini, Yaptı ve daha sonra sorunca hikmetini, Buyurdu ki: (Ya Musa, o, halkın bildiğinden, Daha günahkârdı da, af eyledim yine ben ![]() Çünkü o, bir zamanlar baktığında Tevrat’a, Habibimin methini görmüştü o kitapta ![]() Kalbinde, Habibime muhabbet hasıl oldu ![]() O sahifeyi öpüp, sonra başına koydu ![]() Sevgili Habibime gösterdiği muhabbet, Sebebiyle ben onu, ettim af ve mağfiret ![]() |
![]() |
![]() |
|