![]() |
Ben De Bir Kulum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben De Bir Kulum“Peygamber Efendimiz” güzel tevâzûundan, Aslâ üstün tutmazdı kendini eshâbından ![]() Birisi kendisini çağırsa idi eğer, Ona, (Efendim!) diye seslenirdi her sefer ![]() Bir gün eshâbı ile, çıkmışlardı bir yola ![]() Bir yerde, yemek için verdiler biraz mola ![]() Koyun kesip, pişirmek istediler o zaman ![]() Birisi, (Ben keserim) dedi hemen eshâbtan ![]() Biri aldı üstüne derisini yüzmeyi ![]() Aldı bir diğeri de, etini pişirmeyi ![]() Peygamber Efendimiz buyurdu: (Ey eshâbım! Ben dahî ateş için, çalı çırpı toplarım ![]() Onlar arz ettiler ki: (İstirâhat edin siz ![]() Odun toplanacaksa, hallederiz onu biz ![]() Allah'ın Sevgilisi buyurdu: (Ey eshâbım! İsterim ki, benim de olsun bunda sevâbım ![]() Evet siz, her hizmeti yaparsınız muhakkak ![]() Ama siz iş görürken, ben istemem oturmak ![]() Eshâbının yanına gelse idi o Server, Ayağa kalkmazlardı oturan sahâbîler ![]() Zîrâ bilirlerdi ki, böyle değil murâdı ![]() Onu üzmemek için böyle davranırlardı ![]() İçeri girdiğinde, geçmezdi baş köşeye ![]() Girince, otururdu boş gördüğü bir yere ![]() Bir gün bastonu ile, çıkmış idi sokağa ![]() Onu yolda görenler, kalktılar hep ayağa ![]() Durup, o kimselere şöyle hitâb ettiler: (Benim için ayağa kalkmayın ey mü'minler! Ben dahî sizin gibi bir insanım, bir kulum ![]() Herkes gibi yer içer, herkes gibi uyurum ![]() Aslâ sert söylemezdi O hizmetçilerine ![]() Hattâ yardım ederdi, onların işlerine ![]() Bu babta şöyle der ki Enes bin Mâlik dahî: (On sene hizmet ettim Resûl'e bizâtihî ![]() Lâkin bu on senede, hizmeti Onun bana, Benim Ona yaptığım hizmetten çoktur daha ![]() Yine bu on senede, bana hiç incindiği, Aslâ vâki olmadı, sert bir şey söylediği ![]() Her sabah namâzını kıldırıp bitirince, Nûr yüzünü eshâba döndürerek hemence, Onlara sorardı ki: (Hasta bir kardeşimiz, Varsa, ziyâretine gidelim bir kaçımız ![]() Ve yine cenâzesi var ise bir kişinin, Yardımına gidelim o din kardeşimizin ![]() Aranızda bu gece, var ise rüyâ gören, Anlatsın, tâbirini yapalım onun hemen ![]() Çocuk ve yaşlılarla latîfe yapıyordu ![]() Böylelikle onların gönlünü alıyordu ![]() |
![]() |
![]() |
|