![]() |
Ey Azrail ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ey Azrail !Ey Azrail ! Bilirim, bu sözlerim çok yersiz, Neden böyle ansızın, geliverdin habersiz ? ![]() ![]() ![]() Ne olurdu üç beş yıl, önce haber verseydin ![]() Hiç değilse rüyama , bir kerecik girseydin ![]() ![]() ![]() Aşk,meşk,derken, dünyadan bir türlü kopamadım ![]() Senden özür dilerim, hazırlık yapamadım ![]() ![]() ![]() Görüyorsun yanımda , ne valiz var, ne bavul ![]() Uykum öyle ağır ki ; ne zil duydum, ne davul ![]() ![]() Yaşım yetmiş olsa da, gör ki; fıkır fıkırım ![]() Bu cümbüşlü âlemi , ben nasıl bırakırım? ![]() ![]() Hani bir söz vardır ya ; ''Yaş yetmiş, işi bitmiş ![]() İnan ki, bu bir yalan , bunu diyen halt etmiş ![]() ![]() ![]() Ey Azrail ! Dur biraz , sana yalvarıyorum Yasal haklarım için ; bir avukat arıyorum ![]() ![]() ![]() Hayallerim, düşlerim, yarım kalan işlerim ![]() Estetik yapılacak, daha burnum, dişlerim ![]() Elli yaşımda ancak, voleyi vurabildim ![]() Hortumlar sayesinde, holdingi kurabildim ![]() ![]() ![]() Gerçi ucuza verdim, şerefin kilosunu ![]() Ama böyle kazandım, şu uçak filosunu ![]() ![]() ![]() Ey Azrail ! Ne olur, bozulmasın pazarım ![]() Sana şöyle yüklüce, bir çek bile yazarım ![]() ![]() ![]() Şu masmavi havuzlu, sarayıma baksana ![]() O daracık mezarda, yazık olmaz mı bana? ![]() ![]() Bazen çoluk çocuğa, içimden kızıyorum ![]() Ölmemi bekliyorlar, inan ki; seziyorum ![]() ![]() ![]() Arkamdan göstermelik, iki damla gözyaşı ![]() Bir de şöyle büyükçe, yaldızlı mezar taşı ![]() Tahmin ediyorum ki; mevlid de okuturlar ![]() Ortalığı birazcık, gülsuyu kokuturlar ![]() Araya reklam konur; bir ilahi aryası ![]() Mevlid bitince başlar, dedi-kodu furyası ![]() Etlerim, kemiklerim, didik didik edilir ![]() Ben az gelirsem eğer, köklerime gidilir ![]() ![]() ![]() Ey Azrail ! İnan ki, hazırlığım yok daha, Hele şu din konusu, çok karışık bir saha ![]() Bazı büyük abiler, köşeleri tuttular ![]() Alim zalim karıştı, renkleri seçilmiyor ![]() Velisiz kaldı sokak; deliden geçilmiyor ![]() Bu cinnet kervanına, kocabaşlar dahiller Tuz bozulmuş, ne yapsın bizim gibi cahiller ? ![]() ![]() Henüz daha gündemde, ne oruç var, ne zekat ![]() Ne Kur'an'la tanıştım, ne de kıldım bir rekat ![]() Gönül desen, henüz genç, daha haccım duruyor ![]() Nerde bir taze görsem, kalbim küt küt vuruyor ![]() Edemedim bir türlü, şu nefsimi terbiye ![]() Ortalıkta ne görse; tutturuyor ver diye ![]() Ey Azrail ! Bilirim, gelince beklemezsin ![]() Tükenen vadelere, saniye eklemezsin ![]() Bu satırlar boş geçen, bir ömrün hikayesi ![]() İbret alanlar için, son pişmanlığın sesi ![]() ![]() ![]() Bilmem ki, bir duvarda, bu mütevazi çaba; Bir küçücük pencere, açacak mı acaba? ![]() ![]() [size="2"] |
![]() |
![]() |
|