![]() |
Allaha Gitmez İsen |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allaha Gitmez İsen![]() Adamın biri herzaman yaptığı gibi saç ve sakal tıraşı olmak için berbere gitti ![]() ![]() ![]() Berber;”Bak adamım, ben senin söylediğin gibi ALLAH’ın varlığına inanmıyorum ![]() Adam;”Peki neden böyle diyorsun?” berber;”Bunu açıklamak çok kolay ![]() ![]() Adam: „Lütfen bana söylermisin, eğer ALLAH var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olurmuydu, terk edilmiş çocuklar olurmuydu? ALLAH olsaydı, kimse acı çektirmez, birbirini üzmezdi ![]() ALLAH olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum…” Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi ![]() ![]() Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü ![]() Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belliki tıraş olmayalı uzun süre geçmişti ![]() Adam berberin dükkanına geri döndü ![]() Adam: “Biliyormusun ne var, bence berber diye birşey yok” Berber: ” Bu nasıl olabilirki?Ben buradayım ve bir berberim ![]() Adam: ” Hayır, yok,çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı ![]() Berber: “Hımmm…Berber diye birşey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirimki?” Adam: “Kesinlikle doğru!püf noktası bu! ALLAH var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi ![]() İşte dünyada bukadar çok acı ve keder olmasının nedeni… Fefirru ilallah – Allah’a kaçın” (Zariyat, 50) |
![]() |
![]() |
|