Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
konuşması, organların

Organların Konuşması

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Organların Konuşması

OrganLar da Konuşur

-Artık dayanamıyorum,dedi gözGünde altı-yedi saat TV seyrediyorTVden gelen radyasyon retina tabakamdaki koni hücrelerini mahvettiYa kirpiklerim,yıkanmadığından mikroplarla doldu,arpacık hastalığına teslim oldum

Kulak lafa girdi:

-Ya ben?Şehrin gürültüsü yetmiyormuş gibi 100 desibelin üzerindeki metalik gıcırtılarla titreşmekten genç yaşta ihtiyarladımOysa zarım,orta kulak kemikçiklerim ve korti organım 20-60 desibele ayarlıDirenecek gücüm kalmadı

Kısık kısık öksürükler arasında akciğerlerin hormurtusu duyuldu:

-Bir de bana sorun arkadaşlar halimiSahibimiz günde 2 paket sigara içiyorİncecik nazik zarlarla yapılmış alveollerim,soba borusu gibi simsiyah kurumlarla kaplandıNefes alamıyorum,boğulmak üzereyim

Yanık kokuları sala sala deri geldi:

-Ah kardeşim,ya benim derdimGüzellik uğruna her yaz kızgın güneşlerin altında saatlerce kavruluyorum,neredeyse kansere yakalanacağım

Dil söylenmeye başladı:

-Yedikleri,içtikleri şeyleri hiç sormayınEn asitli koladan,bin bir çeşit alkollü içkiye kadar beni mahvedecek ve sizleri de öldürecek ne varsa içiyorÜstelik abur-cubur yiyip komşum dişleri de fırçalamıyor bileBakteri yuvasına döndükKokuyoruz

Kaşına kaşına ayaklar lafa girdi:

-Bütün gün üzerimde şişman birini taşımak ne demek,bana sorunÜstelik tırnaklarım yıkanmadığından pislik ve mikrop doluMantar hastalığı çekiyorumKaşınmaktan yara bere içinde kaldımYeter artık

Beyin konuşmalara katıldı:

-Tefekkür için,Yaratanı (cc) bulmak,tanımak için,Onun rahmetini,şefkatini,güzelliğini ve diğer isimlerini,kâinatta harf harf söküp okumak için yaratılmıştımSizler de bana bu konuda yardımcı olacaktınızOysa ki yalana,düzenbazlığa,kurnazlıklarla haram yollarda menfaat peşinde koşmaya harcandımHakkımı istiyorum

En sonunda kalp,manevi boyutuyla birlikte,ağır ağır adımlarla yanlarına geldi:

-Hepiniz haklısınızAma bir de beni dinleyinBen manevi yönümle,sonsuza kanatlanıp uçmak için yaratıldımRabbimize aşık olmak için varımBunun için kainatı,Yaratandan dolayı her şeyiyle sevebilecek kapasitedeyimYaratana kul olma makamının başında ben gelirimBen bir çekirdeğimBüyüyüp kocaman bir ağaç olabilirdim ki o ağacın kökü iman,gövdesi sevgi,meyvesi Yaratana kul olmaktırBir de şu halime bakınMala,mülke,cismani zevklere harcadımKula kul oldumYalancı sevdaların peşinde perişan oldumMaddi boyutumda ise,yanlış beslenme,sigara ve tembellik yüzünden koroner damarlarım tıkandı,artık yaşamak istemiyorum

Bütün organlar ayaklanmıştı,sesleri giderek yükseliyordu ki pürtelaş önsezi koşarak geldi

"Arkadaşlar,koca bir kainat dolusu kızgın kalabalık buraya doğru geliyorAralarında kimler yok ki?Etini,sütünü veren koyundan,bir kilo bal için on binlerce çiçek dolaşan arıya,fotosentezle çamurlu bir suyu kimyevi işlemlerden geçirip elma,incir üzüm yapan ağaçlara,bir lamba gibi hiç durmadan yanarak dünyayı aydınlatan güneşe kadar,karıncadan yıldızlara bütün varlıklar bir ordu gibi buraya geliyorlarKızgın ve öfkeli,haklarını almak için geliyorlarBize katılacaklarmış"

Bu haber üzerine bütün organlar sahiplerini Rablerine (cc) şikayete karar vermişti ki yollarını gözleri yaşlarla dolu ümit kesiverdi

"-Durun kardeşlerimBiraz daha sabredelimŞikayetimizi geleceği kesin olan Ahiret gününe saklayalımBelki bu süre içinde sahibimiz pişman olur,kul olduğunu hatırlar,Müslümanca yaşayıp tövbe eder"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com