Mecnun Değilsen Sus..! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mecnun Değilsen Sus..!Göğe asılı bıraktığın bu sağnak, nice gönül tarlalarından 'hû' filizlendirdi Kâinat vecde durdu Ve![]() ![]() dünya elifle dönüyor, yürekler elife dönüyor Aşk vesile![]() ![]() ![]() Dünyaya alıştım alışalı, denizi çakıl taşlarından tanıdım İçimde ney seslerini büyüttüm Belli ki yine bu ıssız limanda fırtına kopacaktı Bir muammalı vakitti oysa ki yalnızlıklar![]() Aşkın tarifini sordum göçmen kuşlara Dediler göç![]() ![]() Dediler yanmaktır yaklaştıkça![]() ![]() Onun kaynağından tadan divanedir Sonra![]() ![]() ![]() Sonra bir şair kesti yolumu ![]() ![]() En yüce bir düştür benim aşkım Görmeye değmez ki küçük düşleri dedi ve ekledi: Mecnun değilsen sus!![]() ![]() Bense güneşlerin kol gezdiği ufuklar hayâl ederdim alkımlı dünyamda, aşka dair ![]() ![]() Düşlerim en kudsî duygularla bezenmişti oysa Meğer küçük düşlerle avunmuşum![]() ![]() ![]() Muhayyel sevdalar buruyor yüreğimin pencerelerini Herbiri tül, herbiri hür Hiç dokunulmamış, hiç yaşanmamış Hikayelerine hayâl meyal tanıklık ettiğim![]() ![]() ![]() Bu efsane hikayeler sürüldü masama Bense özgün sözlerin tadına alışıktım Benim taatım, tahiyyatımdı Rab'le![]() ![]() ![]() Dünyanın perdesini şöyle bir aralayınca, aşka dair birçok şeyin öylesine ortalığa savrulmuş olduğunu hissettim ki; tanınmayacak haldeydi Kadın olmuştu, para, makam, nefs, hırs, menfaat, sömürü olmuştu O kutsalı aralarından arındırmak öylesine zordu![]() ![]() Kalan son sevgi sözlerini topladım avucuma![]() doldurmuyor bile! Dilden çıkıp, ancak kulağa kadar varabiliyordu; yüreğe değil![]() ![]() ![]() Aşka belki bir adım, belki asırlar vardı ama sevgiyi diri tutmaktı, yaşatabilmekti esas olan Ucuzcular pazarından kurtulup, sultanlar sofrasına hizmetli olabilmekti![]() ![]() İflah olmaz âşık kisvesini giyebilmekti Gönülde maya tutup aşka, onu göklere armağan edebilmekti![]() uçurtmalara![]() ![]() ![]() Celâl-i Didar'a yâr olabilmekti benim en gerçek düşüm ![]() ![]() Sen ezelî ve ebedî, arzsız ve arşsız, cennet ve cehennemsiz, öylesine bir sevdasın ki diyebilmekti![]() ![]() Mevlânaca bir tavır koyabilmekti Naz makamına ulaşmayı gönül hedefinin tam ortasına yerleştirebilmekti?Ruhum firdevslere kayarken, dünyanın sahte makyajı bulaşıyor yüreğime Her renk bir adım daha ulaşılmaz kılıyor seni![]() Kalbimde bir dünya kurup, binbirinin yıkılışını venüs bardağında seyretmek gibi bir şey sanırım ulaşılmazlığın ![]() ![]() ![]() Ey ulaşılmaz Matlubum! ![]() ![]() Hırçın dalgalar Kahhar ismini vuruyor dünya sahiline, güller Cemal isminle raksa başlıyor bir seher, kuşlar Nur ismini zikrediyor bir şafak kızıllığında ![]() ![]() ![]() Bense Vedud coğrafyanda, 'seven' şahsında talibi oynamaktayım Belki adaylığın adaylığına bile lâyık değilken;Bende Mecnun'dan füzun âşıklık istidadı var, Âşık-ı sâdık benim, Mecnun'un ancak adı var ![]() ![]() diyebilme cüretkârlığına koşmaktayım![]() ![]() ![]() Belki sadece içimdeki boşlukta çırpınıp durmaktayım ![]() ![]() ![]() Ey Rab! Sana ulaşamamak sensizlikte kaybolmak nedir, anlatayım mı? ![]() ![]() Kum fırtınasında, çölde, sağanaklara âşık olmaktır! ![]() ![]() ![]() Dünya elifle dönüyor, yürekler elife dönüyor ![]() ![]() Aşk![]() ![]() ![]() A Refik
|
|
|
|