![]() |
Mecnun Değilsen Sus..! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mecnun Değilsen Sus..!Göğe asılı bıraktığın bu sağnak, nice gönül tarlalarından 'hû' filizlendirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dünyaya alıştım alışalı, denizi çakıl taşlarından tanıdım ![]() ![]() ![]() ![]() Aşkın tarifini sordum göçmen kuşlara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bir şair kesti yolumu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bense güneşlerin kol gezdiği ufuklar hayâl ederdim alkımlı dünyamda, aşka dair ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhayyel sevdalar buruyor yüreğimin pencerelerini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu efsane hikayeler sürüldü masama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dünyanın perdesini şöyle bir aralayınca, aşka dair birçok şeyin öylesine ortalığa savrulmuş olduğunu hissettim ki; tanınmayacak haldeydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşka belki bir adım, belki asırlar vardı ama sevgiyi diri tutmaktı, yaşatabilmekti esas olan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Celâl-i Didar'a yâr olabilmekti benim en gerçek düşüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ruhum firdevslere kayarken, dünyanın sahte makyajı bulaşıyor yüreğime ![]() ![]() Kalbimde bir dünya kurup, binbirinin yıkılışını venüs bardağında seyretmek gibi bir şey sanırım ulaşılmazlığın ![]() ![]() ![]() Ey ulaşılmaz Matlubum! ![]() ![]() Hırçın dalgalar Kahhar ismini vuruyor dünya sahiline, güller Cemal isminle raksa başlıyor bir seher, kuşlar Nur ismini zikrediyor bir şafak kızıllığında ![]() ![]() ![]() Bense Vedud coğrafyanda, 'seven' şahsında talibi oynamaktayım ![]() Bende Mecnun'dan füzun âşıklık istidadı var, Âşık-ı sâdık benim, Mecnun'un ancak adı var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belki sadece içimdeki boşlukta çırpınıp durmaktayım ![]() ![]() ![]() Ey Rab! Sana ulaşamamak sensizlikte kaybolmak nedir, anlatayım mı? ![]() ![]() Kum fırtınasında, çölde, sağanaklara âşık olmaktır! ![]() ![]() ![]() Dünya elifle dönüyor, yürekler elife dönüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ![]() |
![]() |
![]() |
|