Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdullah, bin, cabir, elensârî, kimdir

Cabir Bin Abdullah El-Ensârî Kimdir?

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cabir Bin Abdullah El-Ensârî Kimdir?

Cabir bin Abdullah'ın babası, İkinci Akabe Biatı'nda bulunarak İslam'a girmiştir
Cabir bu sırada henüz 18-19 yaşlarında bulunuyordu Bedir ve Uhud savaşlarına katılmak istediyse de babası ona engel olmuşturCabir'in babası Abdullah, Uhud Savaşı'nda şehit düştü
Cabir bu konuda şunları söylemiştir
:"Babam Uhud'da şehit edildi Kız kardeşim bana bir deve vererek:
"Git babanı bu deve ile taşı, onu Selemeoğullarının kabristanına defnet" dedi
Ben birkaç kişi ile savaş alanına gittim Benim oraya varış haberim Allah Rasulü'ne (sav) ulaşınca, beni yanına çağırttı

Allah Rasulü o sırada Uhud'da bulunuyordu
Şöyle buyurdu: "Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin olsun ki, Abdullah da ancak kardeşleri (Uhud şehitleri) ile birlikte gömülecektir Bunun üzerine babam arkadaşları ile birlikte Uhud'a defnedildi
Hazreti Cabir, Allah Rasulü'nden 1500 hadis rivayet etmiştir
Kabri, Ayvansaray, Çember Sokak, No2'de, Cabir Camii'nin içinde, mihrabın sağ tarafında bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com