![]() |
Bırak Rabbinle Bir Kapı Açık Kalsın...! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bırak Rabbinle Bir Kapı Açık Kalsın...!Eski zamanlarda bir zat, seyahati sırasında çok ilginç bir olaya şahid olur ![]() ![]() Çölde, eşkiyaların bir kervana saldırdıklarını, ne var ne yoksa zorbaca gasbettiklerini korkuyla seyreder uzaktan ![]() ![]() Biraz sonra bakar ki, soygun yapan eşkiyaların reisi bir kenarda abdest alıp, namaza duruyor ![]() ![]() Adam hayretlerdedir ![]() “Merak ve hayretler içindeyim” der ![]() ![]() “Yaptığın iş zalimce ve haram ![]() ![]() ![]() ![]() Yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hesabı eşkiyaların reisi olabildiğince hüzünlü, şu ilginç ve ibretli cevabı verir : “ Ey yolcu! Ben yıllardır şeytana ve ayartıcı benliğime uyarak, Rabbimle aramda faraza 100 kapı varsa, 99 unu kapattım İstiyorum ki hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN!” Aradan zaman geçer, o zatın yolu, nasib olur Kabe’ye düşer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine hayretlerdedir o zat ![]() ![]() Yanına varır selamlar onu, kendini tanıtır ve sorar; “Oradan buraya…Nasıl oldu bu iş? Nedir bunun hikmeti?” Tebessüm eder tövbekar adam ve ışıl ışıl gözleri, boynu bükük der ki; “Sana demiştim ya hani; Hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN O’nunla aramda ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|