![]() |
Maide Suresi Fazileti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maide Suresi FaziletiMaide Suresi Fazileti Nedir Maide Suresi Okumanın Fazileti Maide Suresi Kur'anın en önemli surelerindendir ![]() ![]() ![]() Ammâr bin Yasîr radiyallahu anh'dan: (Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu "Gökten ekmek ve et ihtiva eden bir sofra (Kur'ân'da zikri geçen mâide) indirildi ![]() ![]() ![]() ![]() İbn Amr bin el-Âs radiyallahu anh'-dan: "Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, devesinin üstündeyken, kendisine Mâide sûresi nazil oldu ![]() ![]() Diğer rivayet: "Şayet sana gelirlerse aralarında hükmet ![]() ![]() ![]() ![]() Nadîr oğulları Kurayza'dan birini öldürdüklerinde diyetin yansını verirlerdi ![]() ![]() ![]() İbn Abbâs radiyallahu anh'dan: Bir adam: "Ey Allah'ın Resulü! El yediğim zaman, kadınlara karşı ilgim artıyor, şehvete kapılıyorum, bu yüzden kendime eti yasak ettim ![]() ![]() Bunun üzerine Allah şu âyeti inzal buyurdu: "Ey iman edenler! Allah'ın size helâl kıldığı güzel şeyleri haram etmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() Tirmizî'nin rivayeti: Bir adam dedi ki: "Ey Allah'ın Resulü! Benim babam kimdir?" "Senin baban fu'lan-dır" buyurdu ![]() ![]() İbn Abbâs radiyallahu anh'dan: Temîm (ed-Dârî) dedi ki: "Ben ve Adiyy bin Beddâ'dan başka herkes bu âyetin hükmünden uzaktırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|