![]() |
Sıkıntılar İçin Ayetler.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıkıntılar İçin Ayetler..Diyelim başınıza istemediğiniz bir olay geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herkes benden uzak, herkes bana kırgın düşüncesi içinde çöküntü yaşıyorsunuz ![]() "Rabbin sana ne darıldı, ne de seni bıraktı"(Duha-3) Kim kırılırsa kırılsın, kim darılırsa darılsın, kim terk ederse etsin ![]() Rabbim terk etmiyor, kırılmıyor ya, ne gam! ![]() ![]() ![]() mi ? Başınızda ağır bir dert var ![]() ![]() sorun hayatınızın sonunu hazırlıyor gibi ![]() "Demek ki, zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var! Zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak var! "(İnşirah-5/6) Garantiyi veren ALLAH ! ![]() ![]() ![]() "mutlaka" ifadesi ile pekiştirilip ikna olalım diye iki kere tekrarlanıyor ![]() ![]() ![]() "Derman aradım derdime, derdim bana derman imiş ![]() Maddi sıkıntınız hat safhada ![]() ![]() ettiniz ![]() ![]() ![]() boğulurken ayet size yeni bir ümit veriyor: "Eğer yoksulluktan korkarsanız, ALLAH dilerse lütfuyla sizi zengin kılar ![]() hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir ![]() Bir yakınınız ölümcül hastalıkla yatağa düştü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hastalıkların, dertlerin en ağırına müptela olmuş ama sıhhate kavuşmuş ![]() Kulumuz Eyyub u da an, o zaman Rabbine şöyle nida etmişti: "Bak bana, meşekkat ve acı ile şeytan dokundu! Ve ona, bütün ailesini ve beraberlerinde bir misli daha tarafımızdan bir rahmet olarak bahşettik ki, temiz akıllılar için bir ibret olsun ![]() Ama yine de bazı şeyleri yediremiyorsunuz kendinize ![]() ![]() "Olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa o, hakkınızda hayırlıdır ![]() ![]() ![]() Rabbimiz, Rasülümüz Muhammed(s ![]() ![]() Kitabımız Kuran, Yolumuz Sırat-ı Müstakim ! Bizden bahtiyarı yok dünyada! Her ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın zafer ve başarı bizim ![]() Vel Akıbetü lil Muttakin (Kasas-83): Akıbet,(hayırlı son, güzel sonuç) Müttakiler,(takvayı kuşananlar, korunanlar, inanca sarılanlar) içindir ! |
![]() |
![]() |
|