![]() |
Cehennem’den Kaçan Adam.. |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Cehennem’den Kaçan Adam..![]() O bir sahâbî! Ay Yüzlü Güzelin ![]() ![]() O bir sahâbî! “Anam babam sana feda olsun!” diyecek kadar samîmi ![]() O bir sahâbî! Gül kokulu sevgiliye yoldaş ![]() ![]() ![]() O bir sahâbî! Genç yaşta mü’min ![]() ![]() O bir sahâbî! Her dem nefsine karşı ![]() ![]() Öyle bir savaş ki; düşman amansız ![]() ![]() ![]() Bir gün bir ihtiyacı için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ne yaparım şimdi ben? dedi kendi kendine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karmakarışık duygularla koştu Sa’lebe (r ![]() ![]() Sığındı Mekke ile Medine arasında bir dağın kuytu yerine ![]() ![]() Bir nazarla yıkılmıştı… Bir nazardı O (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Keşke rûhumu ruhlar içinde ![]() ![]() Geceler tâ subh olunca inletir bu dert beni ![]() Derdimin içinde dermânımdır ![]() ![]() Sabahlara kadar inleten bir derde mübtelâydı Sa’lebe ![]() ![]() ![]() ![]() Bu âni gidiş birden yok oluş Kâinâtın Efendisi’ni (S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Yâ Muhammed (S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vahyin aydınlığında handân eyle yâr beni Hükmün ile dîdâr-ı cemîline sar beni Mecnûn ürpertisiyle tevbe eşiğindeyim Âyetin de lütfundur; incitmez nazar beni Madem utanıyorum kem yüzümle gelmeye Secde ile tenimden yıkasa sular beni ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bir genç arıyoruz günlerdir kayıp bir genç ![]() ![]() - Sanırım siz şu Cehennem’den Kaçan Adam’ı arıyorsunuz? dedi çoban gülümseyerek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gece yarısına kadar bekledi Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Yâ Ömer! Rasulullah (S ![]() ![]() ![]() ![]() - Bilmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Genç çaresiz bu emre uyarak Medine’ye doğru yol aldı ![]() ![]() ![]() - Ya Ömer! Ne olur! Ne olur beni huzura birden çıkarmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sa’lebe henüz Mescid’e girmişti ki; ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya Ömer! Ya Selman! Sa’lebe’ye ne oldu? - Ya Rasûlallah (S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kâinatın Efendisi (S ![]() ![]() ![]() ![]() - Neden kaçtın bizden Ya Sa’lebe? - Günahım yüzünden Ya Rasûlallah (S ![]() ![]() ![]() ![]() - Sana günahları ve hataları yok eden bir âyet bildireyim mi?Kafasını salladı Sa’lebe ” evet” anlamında ![]() “Deki; Rabbimiz! Bize dünyada iyiyi ve güzeli ahirette de iyiyi ve güzeli ver ![]() ![]() ![]() - Günahım Ya Rasûlallah (S ![]() ![]() ![]() - Bilakis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya Rasûlallah (S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gittiler yanına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Başını kucağımdan niçin kaçırdın? - Çünkü o ![]() ![]() ![]() - Şikayetin nedir? - Günahlarım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Neyi arzuluyorsun? - Rabbimin mağfiretini ![]() O sırada Cebrail(a ![]() ![]() - Ya Muhammed (S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nebiyy-i Ekrem (S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya Rasulallah (S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Beni ![]() ![]() ![]() Melekler’in tezyîn ve tekfîn ettiği ![]() “Cehennem’den Kaçan Adam” Rabbi’nin (c ![]() ![]() ![]() Ne mutlu Cehennem’den kaçabilenlere…!! Ne mutlu Sa’lebe’ye…!!
alıntı
|