Benim Gülüm Züleyha'm Efendim.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Benim Gülüm Züleyha'm Efendim..ey benim kölesi olduğum kölem efendisi olduğum efendim kölensem, kalbini çaldığımdan efendimsen, kalbimi çaldığından ey benim Yusufluğumun Yusuf'u aşkın yasaları da İbrani yasaları gibi çalanı çalınana köle olarak vermiyor mu ah efendim, efendinin kölesiyle hükmü var boynumdaki mahfazanın içinde adım, köle hükmünce yazgılı olduğundan değil bütün saltanatların üzerinde kendi yasalarıyla seyrettiği için aşk kendime efendi seçtiğim için efendim çöllerin gecesinden geldim sana yorgunum ey aşkımın aşkı, ey sürgünlüğümün sılası beni benden yakın bilen, sustuğum aşikâr Züleyha ey mukabil vasfınca kendimi gördüren ayna gözlerinde, sözün bitmediğini gördüğüm bulut gözlü sen artık sen değilsin, ben artık ben değilim efendim ben ki kuyulara alışkın Yusuf'um hiçbir kuyuda Züleyha'nın zenahdanında yittiğim kadar yitmedim kalbin senin gerçek kalbin olunca elif parmaklarla gösterdim seni yıldızlara ben seni efendim olarak gösterdim yıldızlara gecenin orduları tanıktı bir daha kapandığımda secdelerde alnımın ortasında mührünü vuran ışık ve yazıcı melekler tanıktı doğuma sırtrımda taşıdığım gül dalından bir çarmıh olan efendim ölmeyi bilecek kadar seni sevdim refakat et ölümüme, izin ver ölümüne refakat edeyim Allah aşkına bana ölümü güllerle getir efendim ey perçemiyle ruhumu kavrayan gece ey yırtılan gömleğime sinen koku, yırtılan eteğine kokumu sindirdiğim ah benim kalbimin zikri sevgili ah en sevgiliden lütuf sevgili ah benim mercan sarayımın sevgilisi muhabbetimin temeli şükürdür şükrüm ve inşirahım olan sevgili bir sınavın oratsından yangınlarını libas edinerek kendine yürüyen efendim aşkının kuyusuna düşerken yükselen ölürken dirilen efendim içindeki özgürlüğün aydınlığı kaç çâh-ı Yusuf'a düşen efendim yazgıyla bozulur yazgı zannedilen şey hakikati bilmenin de bir bedeli var ödeyen efendim sen gerçekleşen rüya fenaya giden yolun sahibesi, beyhude değilmiş çöl oluşun o en güzel kıssada bana refakat eden ve en güzel kıssada beni yüceltmek için kendisi düşen efendim suret acı hissetmez bu yanan kalp senindir bilmez misin sen ölçülebilir mesafelerin ölçülebileceğini boğularak, kavrularak, yanarak öğrenen kaç defa boğularak, kavrularak, yanarak o kadar ki zindanıma girerken, ben bile fark etmden sakladığım tohumun sırrında boğularak, kavrularak, yanarak yazgısından iffet çıkaran efendim ey kalbimin üzerinden bir zindan geçerken içimde bulduğum aydınlık olan efendim hücremin penceresine kona mavi gözlü güvercin sen miydin ki ben o saatlerde, birazcık daha acı çeksem neden bu kadar acı çektiğimin sırrını çözebileceğim yerdeydim bir gözyaşına sığdı bütün peygamberi acılarım Rabbim, dedim sustum gömleğimi yırtan Züleyha'nın üzerinde yükselirken Züleyha sende yittim sende buldum adımı unttum, defterlerimi yaktım şimdi kuyuda, zindanda ve odanda olmadığım kadar tutsağım bir susuzluğumu yazamam şimdi bir de çilemi bir kalp kuyuya düşerse kalp daralmaz kuyu daralır haydi, düştüğün kuyularda kaybet beni ah efendim aydınlığım seni karanlıklarımda buluşumdan hiçbir deniz nasıl çoğaldığını unutmaz ey benim yolcum ey benim yolum ey benim ibtidam ey benim sonum ey benim cennet çiçeğim, düşüme değen incikâr tanesi, peygamber terim örselenen kalbinin kölesi ben değil miyim? nar çiçeğim nur çiçeğim benim çiçeğim nergis efendim yasemen efendim sümbül efendim ben Yusuf güzeliyim benden daha güzeli gelecek, ki mutlaka adı 'Ahmed ü Mahmud u Muhammed'dir efendim adı gül teri gül sireti gül Mirac'a taşıyan Burak'ın teri sarı gül olan sevgilidir efendim ey en sevgiliden ödünç aldığım öğretilmiş isimlerin en güzeliyle benim gülüm Züleyha'm efendim ![]() ![]() ALINTI ![]() ![]() |
|
|
|