![]() |
Kiremit Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kiremit Kebabı Tarifi1 kg ![]() 4 adet domates 3 adet kuru soğan Karabiber Tuz Kekik Hazırlanışı Domatesler ve soğanlar soyulup, küçük küçük doğranır ![]() Etlerle doğranan sebzeler iyiçe karıştırılıp, ovulur ![]() Tuz ve karabiber ilave edilir ![]() Bütün malzeme kiremitin içine konulur ![]() Diğer kiremitle üzeri kapatılır ![]() Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirilir ![]() Kekik serpilerek servis edilir ![]() Not Tarifi Tuğrul Şavkay'ın Osmanlı Yemekleri kitabından denedim ![]() ![]() Kiremit bulmak çok zor oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Kiremiti bir tepsiye koyup fırınınıza sürün ![]() |
![]() |
![]() |
|