![]() |
Yeşil Soslu Et Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeşil Soslu Et TarifiMalzemeler : 1 Kilo az yağlı ve kemikli kuzu eti 2 Adet limon 3 Çorba kaşığı tereyağı Birkaç dilim salam 1 Demet mardanoz 1 Çay kaşığı kekik 1 Çay kaşığı mercanköşk 2 Çorba kaşığı sirke Yeterince kaynar su 3 Adet yumurta sarısı 1 Adet soğan Tuz, karabiber Yeterince un Hazırlanışı : Kuzu etini ortadan ikiye kesilmiş limonla ovup, bir süre dinlendirin ![]() Yıkayıp kuruladıktan sonra hepsini eşit büyüklükte doğrayın ![]() Tek tek unlayıp, geniş bir tavaya dizin ![]() Tereyağı, 1 tutam tuz, kekik, karabiber, halka doğranmış soğan ve ince şeritler halinde doğranmış salamı ilave edin ![]() Orta ateşte sık sık çevirerek 10 dakika kavurun ![]() Sirke ve yarım su bardağı su ilave edin ![]() Buharlaşınca ateşi kısıp, kapağı kapalı olarak yaklaşık 60 dakika pişirin ![]() Arada bir kapağını açarak suyunu kotrol edin ![]() Azaldıkça su ilave edebilirsiniz ![]() 1 Limon kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ![]() Yumurta sarılarını çırpın ![]() Robotta ince çekilmiş maydanoz, mercanköşk, limon kabuğu rendesi, kalan tuz ve limon suyunu ilave edip, düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpın ![]() Et pişince hazırladığınız sosu üzerine gezdirip, hızla altüst edin ![]() Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın ![]() NOT : Bu yemeği yanında patates püresi, sebze kavurması yada fava püresini garnitür olarak kullanabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|