Sulu Yağlı Köfte Tarifi ( Kahramanmaraş ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sulu Yağlı Köfte Tarifi ( Kahramanmaraş )Sulu Yağlı Köfte Tarifi ( Kahramanmaraş ) Malzemeler 2 Su bardağı ince köftelik bulgur 250 gr Yağsız çiğ köftelik kıyma 1 Tatlı kaşığı biber salçası Tuz 1 Küçük soğan Sosu için 200 gr tereyağı yada margarin 2-3 Soğan 2 Yemek kaşığı biber salçası 2-3 Adet domates, karabiber, kırmızı biber, tuz 3-4 Su bardağı su Yapılışı Bulgur bir leğene aktarılır Üzerine ince doğranmış soğan, salça, tuz ve kıyma ilave edilip ara ara su verilerek yoğrulur 25-30 dk sonra macun haline gelen köftelerimizden fındık büyüklüğünde toplar yapılır ve avucumuzun içinde hafif bastırılarak yassıltılır Bu köfteler bir kenarda beklerken, sos için bir tencerenin içine yağımızı koyup üzerine ince doğranmış soğanlarımızı ilave ederiz Pembeleşen soğanlarımızın üzerine salçamızı, rendelenmiş domatesimizi, baharatları ve üzerine 3-4 bardak su ilave ederiz 30-40 dk kısık ateşte pişen sosumuzun üzerine daha önceden yuvarladığımız köfteler ilave edilir 5 dk daha pişirilir ve ocaktan alınır Yemeğimiz servise hazırdır
|
|
|
|