Patates Salatalı Kebap Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Salatalı Kebap TarifiMALZEMELER 1 kg patates, kabukları soyulup uzunlamasına dilimlenmiş 1 yemek kaşığı zeytinyağı 250 gr kıyma 3 diş sarımsak, ezilmiş 1 yumurta beyazı, çırpılmış 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı 400 gr kuşbaşı et 1 çay kaşığı acı kırmızı pul biber 1/3 bardak yoğurt 2 çay kaşığı kişniş Limon sosu için: 1/4 bardak limon suyu 1/3 bardak zeytinyağı 2 çay kaşığı hardal HAZIRLANIŞI Fırını orta derecede ısıtın Pataesleri, fırın kabına tek sıra şeklinde dizin Üzeri açık olarak 30 dakika orta ısıda ki fırında pişirin Bu arada, kıyma, iki sarımsak, biber, yumurta beyazı ve ekmek kırıntılarını elinizle yoğurun Kıymanıza 8 adet sosis şekli verin Her bir çöp şişe 1 adet sosis kıyma takıp 15 dakika buzdolabında bekletin, Kuşbaşı etleri de eşit miktarda şişlere pay edip üzerlerine kırmızı biber serpin ve yağlanmış ızgarada sevdiğiniz kıvama gelene kadar kızartın Limon suyu, zeytinyağı, hardal, sarımsak ve kişnişle limon sosunu hazırlayıp kızaran patateslerin üzerine dökün Bu arada küçük bir kasede yoğurt ve kalan kişnişi karıştırın Kebaplarla patates salatasını birlikte servis yapın |
|